dijous, 19 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Suprem autoritza l’ampliació de Mataró Parc

Mataró Parc | Imatge: Google Maps

Mataró Parc | Imatge: Google Maps

El Tribunal Suprem ha emès una sentència favorable al recurs presentat per l’empresa propietària del centre comercial Mataró Parc que havia vist denegada una sol·licitud d’ampliació, a tocar de l’autopista C-32. Segons informa el diari Ara, la sentència permetrà a l’empresa fer una ampliació de 30.000 m2 per a establiments de mitjana superfície de bricolatge, decoració i llar, jardineria, joguines i serveis de l’automòbil.

L’Ajuntament de Mataró, la direcció general d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havien impedit l’esmentada ampliació amb l’argument que no forma part de la trama urbana consolidada de la ciutat. El litigi va arrencar l’any 2011, quan la Generalitat va deixar el centre comercial fora d’aquesta trama urbana, un fet que impossibilitava l’ampliació del centre comercial, tal i com va reconèixer també l’alt tribunal català.

Segons informa l’Ara, el Tribunal Suprem ha esmenat la plana i ha emès una sentència que conclou que “no pot ser denegada l’autorització per a la seva ampliació o reforma” a Mataró Parc per la seva exclusió de la trama urbana. Així, l’alt tribunal espanyol estima el recurs que va presentar l’empresa propietària d’aquest centre comercial, General de Galerías Comerciales. En la mateixa sentència, el Suprem justifica la seva postura bastant-se en la legislació europea i en la llei del 2014 aprovada pel govern central de mesures urgents per a la reactivació econòmica i unitat de mercat. A més, el mateix tribunal critica la llei catalana del 2009 – que havia frenat l’ampliació – manifestant que “camufla” les limitacions comercials “sota argumentacions urbanístiques, mediambientals o de protecció del patrimoni històric i artístic”.

L’empresa, que va inaugurar el Mataró Parc l’any 2000, està controlada per l’empresari Tomás Olivo i té diversos centres comercials a tot l’Estat. El centre mataroní compta amb uns 140.000 m2 construïts, amb 5.000 places d’aparcament, accessos a peu i 70.000 m2 destinats a establiments, dels quals 18.000 són un hipermercat, i la resta botigues i una dotzena de sales de cinema.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per