divendres, 25 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La calor, els fongs i la sequera maten el gran eucaliptus de Can Borrell

Foto: Aj.A.M.

L’empresa encarregada del manteniment de les zones verdes, va detectar a finals de juny que el gran eucaliptus situat a Can Borrell d’Arenys de Munt s’estava assecant. Segons informen fonts municipals, davant aquesta alerta es va fer anar immediatament un tècnic perquè valorés el seu estat, i aquest va comunicar al consistori que l’arbre estava pràcticament mort.

Aquesta mateixa setmana aquest diagnòstic s’ha confirmat i l’eucaliptus s’ha assecat completament. Segons els tècnics, les causes de la seva mort seria deguda a diferents factors, com fongs (xancre) – que l’han debilitat -, cops de calor i la sequera dels darrers anys.

L’eucaliptus de Can Borrell es un exemplar d’edat avançada. Les mateixes fonts asseguren que en aquests tipus d’arbres és força freqüent que pateixin xancres, que afecten al seu sistema vascular intern i que no tenen tractament efectiu. El procés ha estat molt ràpid, observant-se en els darrers dies un marcat agreujament dels símptomes fins l’assecada general de la capçada. El mateix consistori ha avançat que en els propers dies es procedirà a la tala controlada de l’arbre.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per