dimecres, 19 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Emocions i poemes de gran qualitat al Jocs Florals de Calella

Foto de grup dels guanyadors | Fotos: D.M.

Un any més els Jocs Florals, organitzats pels Amics de la Poesia de Calella, han acollit un bon nombre d’emocions; enguany per partida triple. En primer lloc, com és habitual, els treballs guanyadors han estat d’una destacada qualitat literària. També, la festa floralesca ha homenatjat l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella amb motiu del 110è aniversari del moviment escolta internacional. Per últim, la 35a edició dels Jocs Florals de Calella ha fet un acte de record a en Francesc Feliu i Quintana, una persona molt arrelada a la vida cultural, cívica, associativa i poètica de la ciutat, amb motiu del 15è aniversari de la seva mort.

L’homenatge al Cau de Calella

Però anem a pams. Aquesta nova edició de la festa ha guardonat quatre participants de la comarca del Maresme (tres de Calella i una de Vilassar de Mar). La calellenca Ester Gatell ha guanyat La Viola amb el poema ‘Els colors de la Fe’. Una altra calellenca ha obtingut el premi juvenil La Llopa. Es tracta de la jove Ariadna Carrasquer, de 16 anys, que ha guanyat el premi amb ‘L’espera cap a tu’. El tercer calellenc guardonat a la gala d’aquest diumenge ha estat Joan Rebagliato, amb ‘Temps de llops’, treball amb el qual ha obtingut el premi Francesc Grau. A més, el premi Francesc Castells, al millor poema o corranda per dir a l’escalf d’una foguera, l’ha obtingut Queralt Morros, de Vilassar de Mar, amb ‘Primavera, conte de bressol’.

.

La Flor Natural l’ha guanyat Pere Gorgoll (Anglès), amb el poema titulat ‘Nuesa’. L’Englantina l’ha aconseguit Josep Fàbrega (Calders), amb la poesia ‘Sant Jordi’, esdevenint així nou Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella. Pel que fa a les categories pròpies de la festa calellenca, el premi Maria Cardona l’ha obtingut la poetessa Montserrat Altarriba (Sallent) amb el seu poema ‘La meva nau’. El premi Germanes Saula Palomer l’ha guanyat la lleidatana Etna Miró, amb l’obra ‘El Roure’.

Com avançàvem, durant la gala el Cau de Calella ha estat un dels protagonistes amb un reconeixement a l’entitat en motiu dels 110 anys de la naixença de l’escoltisme a nivell mundial. L’entitat calellenca ha rebut una rabassa de bruc natural, original i única anomenada ‘Arrels’, brunyida i lacada per l’artesà de Calella Pere Martí. També, els caps de l’Agrupament Escolta Montnegre han rebut un pergamí poètic, de Josep Miracle, amb un sonet commemoratiu.

.

Un dels moments més emotius de la festa ha estat l’acte de record a Francesc Feliu i Quintana. Durant la festa s’han recitat dos poemes seus, ‘Primers mots’ i ‘Vine amb mi…’ a càrrec de la rapsoda Anna Terricabras i Pau Feliu (nét de l’homenatjat i Hereu de Calella), respectivament. Un dels punts àlgids ha tingut lloc quan el fill de l’homenatjat, el músic Jordi Feliu i Horta, ha estrenat i dirigit la seva sonata evocativa ‘Quan l’ànima et parla’, acompanyat per un quartet de corda de l’Escola de Música de Can Llobet. També, el poeta calellenc Josep Miracle ha llegit el seu ‘Sonet de record’ dedicat a l’homenatjat. Per últim, poc després del discurs del Mantenidor d’aquests Jocs, Josep Maria Juhé, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha anunciat que cap a finals d’any s’editarà un llibre amb un recull de poemes del mateix Francesc Feliu i Quintana.

Els Jocs Florals calellencs tanquen així la seva 35a edició, amb poesies de gran nivell literari i homenatjant la memòria de persones i entitats que, pel seu llarg recorregut i valors, s’agermanen al món de la Poesia en general i, particularment, a la ciutat de Calella.

4 comentaris per a “Emocions i poemes de gran qualitat al Jocs Florals de Calella”

 1. JAIME SUBIROS ORIOL ha dit:

  Benvolguts;

  Seria de meu interes poder aconseguir el llibre de la edició de les poesies que s’han recitat en la darrera ´festa de la poesiade Calella. Podrien indicar-me com ho puc aconseguir. Tinc la edicio que es va fer de`n Josep Miracle làny 2009.

  Soc molt aficionat a la poesia, i deveritat ” Amb llum propia ” i ha poesies de molta qualitat, i algunes les he recitat en pubic, han agradat molt.

  El meu proposit seria poder comprar tots els exemplars que s’han editat d’aquest autor, a mes dels que si es possible, recullen els dels recitals que s’han fet cada any a Calella,

  Quedo a la espera de la seva resposta,

  Agrait.

  Jaume Subirós Oriol
  Carrer de Les Escoles, 16
  17744 NAVATA,.

  Telèfon. 972 56 50 79

 2. Redacció ha dit:

  Gràcies, Jaume. Passem la seva petició al secretari dels Jocs Florals

 3. […] calellenc, qui el passat mes de març va ser guardonat amb el premi Francesc Grau dels darrers Jocs Florals de Calella, amb el seu treball ‘Temps de […]

 4. […] El Teatre de l’Orfeó calellenc acollirà el divendres 15 de desembre, a partir de les 8 del vespre, l’acte de presentació del llibre ‘Poemes d’amor’, de Francesc Feliu i Quintana. Es tracta d’un llibre editat per l’Ajuntament de Calella amb un recull de poemes de Feliu per commemorar el 15è aniversari de la seva mort. L’anunci de la publicació d’aquesta obra es va fer el passat mes de març, durant la celebració dels 35èns Jocs Florals de Calella. […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per