dimarts, 26 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Es trenca el pacte de Govern ERC-PDeCAT al Masnou

Foto: Aj. Masnou

Quatre dels cinc integrants del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT-Unió) han presentat la seva renúncia a l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), deixant així sense efecte el pacte amb el Grup Municipal d’Esquerra-Acord pel Masnou-Moviment d’Esquerres (ERC-AM-MES) per al mandat 2015-2019. Aquest mateix dimarts l’alcalde ha signat els decrets que anuncien la nova reestructuració del cartipàs municipal amb les corresponents delegacions de tasques de cada regidor del partit d’ERC-AM-MES que, a partir d’ara, governarà en minoria.

El principal detonant d’aquesta renúncia seria la manca d’acord amb els pressupostos per al 2018, que ja es van retirar de l’ordre del dia durant el ple extraordinari del passat 26 d’octubre. El consistori ha informat que a l’ordre del dia prevista per al proper Ple ordinari del 16 de novembre, el Pressupost municipal es porta a aprovació vinculat a una qüestió de confiança.

L’alcalde ha lamentat la marxa dels quatre regidors del PDeCAT-Unió, un fet que l’obliga a fer una reestructuració del cartipàs municipal. Oliveras ha dit que “des de l’inici del mandat fins al dia d’avui sempre s’ha actuat amb el màxim consens possible dins del Govern municipal”. També ha afegit que mantindrà “el compromís del Govern municipal per tirar endavant els objectius marcats en aquest mandat, així com per arribar als màxims acords i consensos possibles amb la resta de grups municipals”.

Per la seva banda, segons informa l’ACN, el grup demòcrata ha acusat Jaume Oliveras d’actuar amb reiterada “deslleialtat” cap als socis de govern, amb constant “imposició, més que no pas negociació”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per