buy ventolin inhalers online cheap where to buy real dostinex buy retin a 0.025 uk toprol xl prices online buy clopidogrel bisulfate
dilluns, 10 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Es tripliquen els abandonaments de gossos potencialment perillosos al CAAD

Foto: CCM

Fonts del Consell Comarcal del Maresme han alertat del destacat augment dels abandonaments de gossos de races considerades potencialment perilloses (GPP). Segons informen, l’entrada d’aquest animals en el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD Maresme) – centre que gestiona l’ens comarcal – s’ha triplicat els darrers mesos. A data d’avui, el 26% dels gossos acollits al CAAD són d’aquestes races.

L’alarma es va començar a disparar l’any passat amb l’arribada al Centre de 46 gossos “GPP”, 30 més que el 2015. El 82,6% havien estat abandonats, el 15,2% van ser comissats als seus propietaris i un animal va ser rescatat perquè patia maltractaments. Ara, les dades dels quatre primers mesos de 2017 indiquen que l’increment detectat l’any passat manté la tendència a l’alça i, en els 4 primers mesos de l’any, ja s’han recollit 18 GPP’s (el 39% del total de l’any passat) .

Fonts del Consell Comarcal han expressat la seva preocupació, tant per l’abandonament en sí d’aquests animals com, si es manté la tendència, per la previsible saturació del CAAD Maresme en un període de 3 o 4 anys. En aquests moments, el 28% dels animals acollits són GPP i, tot i que el percentatge d’adopcions del Centre del Maresme és força elevada, la xifra es redueix sensiblement en el cas de les races considerades potencialment perilloses. Cal recordar que, per llei, aquests animals només es poden donar en adopció a persones que tinguin una llicència específica i contractin una assegurança de responsabilitat civil.

En els propers dies, el Consell Comarcal contactarà amb altres centres d’acollida per veure si estan vivint la mateixa situació. Mentrestant, el mateix ens fa una crida a la responsabilitat de les persones propietàries de mascotes, i recorda l’obligació dels propietaris de xipar l’animal i censar-lo en el municipi on resideixin, tot recordant que l’incompliment pot ser objecte d’una sanció administrativa.

El CAAD Maresme dóna servei a 15 municipis de la comarca: Argentona, Cabrera de Mar, Malgrat de Mar, Montgat, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Tiana i Tordera.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per