divendres, 23 de març de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Estudiants d’ESO cerquen solucions per l’Antàrtida

.

L’escola El Pilar de Premià de Mar celebrarà el proper divendres 12 de maig un acte destacat per cloure ‘Expedició a l’Antàrtida, un món per descobrir’, un projecte organitzat pels alumnes de 1r d’ESO i en el qual han estat implicats les darreres setmanes seguint una metodologia d’aprenentatge innovadora: el treball per projectes. Aquest acte consistirà en la celebració d’un simposi on els alumnes, amb les seves exposicions, plantejaran els principals problemes mediambientals que amenacen l’Antàrtida i aportaran les seves possibles solucions, tant a escala local com global.

En acabar, tindrà lloc una conferència a càrrec de Joan Riba, responsable de medi ambient i dels laboratoris de la base científica Juan Carlos I a l’Antàrtida, ubicada a l’illa de Livingston (al sud d’Argentina i Xile) i gestionada pel CSIC (l’organisme públic d’investigació més gran d’Espanya i el tercer d’Europa, i agència estatal adscrita al Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat).

Cal destacar que ‘Expedició a l’Antàrtida, un món per descobrir’ és un projecte en què els alumnes han treballat continguts de forma interdisciplinària, des de Ciències Socials fins a Ciències Naturals, passant per Matemàtiques, Tecnologia, Llengua i Plàstica, entre d’altres.

Es tracta, doncs, d’una iniciativa que confirma que un aprenentatge eficaç és realment possible i, a la vegada, que aquest passa necessàriament per connectar amb la vida real i ser capaç de donar resposta als reptes de la societat del segle XXI.

L’escola El Pilar de Premià de Mar és una de les quatre centres educatius catalans (2 a Girona i 2 a Barcelona) que des d’aquest curs acadèmic han començat a treballar per projectes gràcies a TeideProjectes, solució pedagògica integral ideada per l’Editorial Teide per possibilitar l’aprenentatge per projectes globals a les aules que avui dia ja utilitzen més de 300 alumnes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per