dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Intervenen una embarcació d’esbarjo a Malgrat per pesca il·legal

La barca intervinguda | Foto: G.C.

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) han denunciat al propietari d’una embarcació recreativa a motor mentre practicava la pesca a Malgrat de Mar amb 500 metres de xarxa, unes arts considerades de pesca professional. Agents d’aquesta unitat de la Guàrdia Civil de Premià de Mar li van intervenir un total de 5’2 quilos de peix de diferents espècies i mides antireglamentàries.

Els fets es van produir el passat 24 de juliol quan efectius del Serpona, que duien a terme serveis de vigilància relacionats amb la protecció del Medi Ambient, van observar a la platja de Malgrat com des d’una embarcació d’esbarjo d’unes 6 metres d’eslora es calava una gran extensió de xarxa de pesca. Un cop varada la barca a la platja, els agents van aixecar acta al seu propietari per una infracció a la Llei de Pesca, que ja ha estat remesa a la Direcció General de Pesca de la Generalitat de Catalunya.

.

Per altra banda, aquesta captura il·legal decomissada va ser traslladada a la llotja d’Arenys de Mar per a la correcta identificació i pes, quedant les xarxes de pesca confiscades a les instal·lacions del port d’aquesta localitat.

Fonts del Seprona recorden que aquest tipus de pràctiques, a més de tractar-se d’una fragant competència deslleial per al sector, causen un perjudici directe al Medi Ambient perquè suposen atemptar contra la conservació dels recursos pesquers i mediambientals.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per