liquid viagra buy uk order phenergan with codeine syrup cheap periactin purchase lexapro generic cheap lamictal
dimecres, 19 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Josep Portabella estrena un reportatge sobre Joan Tuset i la seva obra

Joan Tuset, al seu taller

Aquest mes d’octubre la productora Jportafilms presentarà un vídeo que té com a protagonista el pintor i escultor Joan Tuset. Aquest nou projecte audiovisual de Josep Portabella es titula ‘Joan Tuset: L’artista i el seu llenguatge propi‘ i, segons el propi autor, neix per amor a l’art i l’admiració mútua per la població monumental de l’Arboç (Baix Penedès, Tarragona) punt de trobada del projecte.

Segons Portabella, conèixer l’artista d’aquesta vila i la seva obra el va animar a plantejar el projecte. La idea va sorgir per contribuir a la difusió de l’obra d’un artista local que admira i que compta amb projecció nacional i internacional.

.

El reportatge audiovisual es basa en visualitzar la unió de l’artista i la seva obra. Així, es fa un recorregut per la trajectòria de Joan Tuset, i mostra l’artista al costat de la seva obra a través de diferents escenes que parteixen del taller, el seu entorn creatiu, exposicions i preses d’exteriors al costat de les seves obres.

Per realitzar la locució del projecte Portabella ha comptat amb l’estudi de gravació Feel a Star Studios de Lleida, així com amb Javier Ruiz professional de Ràdio Berja (Almeria).

Vídeo

Joan Tuset Suau

Va estudiar Belles Arts a Tarragona i Barcelona. La seva primera exposició de pintura va ser el 1976 a Tarragona. Durant els anys 80, Tuset es va traslladar a Canadà, on va viure durant sis anys i va exposar a la galeria Edimage, Joyce Yahouda Gallery, i la Galeria Cultart. També va exposar a l’Institut d’Art de Chicago i en el 87 FIAC International Art Fair au Grand Palais de París. El 1989, es va traslladar a París, on es va instal·lar durant sis mesos i exposar en Visó Quai Gallery.

Els seus anys d’investigació pictòrica dels mestres europeus, li van donar un domini tècnic del cos i el color, i un coneixement de l’espai. El tema central de l’obra de Tuset és generalment la figura humana, la seva condició, les seves emocions, el seu ambient diari, el pas del temps i la psicologia de l’art. Les seves escultures generalment representen el cos humà i les seves formes són arrodonides i elegants. Molts intèrprets comparen la forma ondulada dels seus cossos reclinables amb el paisatge de Catalunya.

L’obra artística de Tuset ha estat exposada tant a nivell nacional com internacional, i s’exhibeix en galeries a Mont-real, Düsseldorf, Roma, Portugal, París, Tarragona, Girona, Barcelona, ​​Valladolid i Salamanca. La seva obra està representada en grans col·leccions públiques i privades.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per