dilluns, 25 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La CUP d’Arenys de Mar retira l’estelada del seu despatx de l’Ajuntament

Imatge: Arxiu

L’Ajuntament d’Arenys de Mar ha hagut de retirar les pancartes i els llaços grocs que hi havia en diversos equipaments municipals després d’un requeriment de la Junta Electoral de la Zona (JEZ), a partir d’una denúncia del PP i Ciutadans (C’s).

La resolució de la JEZ requereix retirar de “forma immediata” banderes estelades, pancartes, pòsters, cartells i similars dels edificis municipals, espais públics i places del municipi que, segons el requeriment, “promouen la llibertat dels anomenats ‘presos polítics’ pel moviment independentista”.

Per la seva banda, la CUP d’Arenys de Mar ha emès un comunicat manifestant que el requeriment de la JEZ els ha obligat a retirar l’estelada del balcó del seu despatx de l’Ajuntament, amb motiu de la denúncia emesa per C’s, considerant aquests símbols com “ideològics”. La formació independentista assegura que,  tot i que assumeixen les conseqüències polítiques de no enretirar  l’estelada, han pres la decisió de despenjar-la perquè la responsabilitat jurídica no recau en els regidors de la formació sinó en l’alcaldessa, Annabel Moreno (ERC).

Per altra banda, la mateixa formació denuncia també que la JEZ no ha considerat la bandera espanyola penjada al despatx del Partit Popular com un símbol ideològic, en una decisió que consideren “incoherent i poc objectiva”. Els membres de la CUP d’Arenys de Mar han avançat que emprendran accions per restituir la bandera que els ha acompanyat “en el procés per declarar la independència i proclamar la República”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per