diumenge, 24 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La CUP surt del govern d’Arenys de Munt

Foto: @CUPArenysdeMunt

Foto: @CUPArenysdeMunt

Després de la recent reaparició de la bandera espanyola al balcó consistorial, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) d’Arenys de Munt ha decidit sortir del govern municipal. Malgrat això, la formació reconeix que feia mesos que ja meditava aquesta decisió.

La CUP ha reconegut a través d’un comunicat que la seva presència al govern municipal – amb una sola regidora del total de 7 – ha estat “extremadament difícil” i “no s’ha fet prou palès al poble” en treballar sense tècnics ni pressupost assignat. També han destacat que defensar l’acció política dins un govern multipartidista en algunes ocasions els ha creat “contradiccions ideològiques” que els han restat força a l’assemblea local per dur a terme la feina del carrer que, segons asseguren, volen fer sempre. Per altra banda, la CUP considera que des d’aquest govern no és possible fer “un independentisme més compromès, polítiques d’esquerres de debò i més unitat popular” que s’han proposat.

Finalment, la mateixa formació afegeix que la seva sortida del govern “no és un cop de porta que pretengui polèmica”, perquè consideren que després de 14 mesos d’entesa amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha hagut “aspectes positius”, i creuen que els dos grups municipals han après l’un de l’altre. En aquest sentit, la CUP destaca que la sortida del govern municipal “no és un encaix de mans” amb l’actual oposició municipal, amb la qual, afegeixen, “no hi compartim ni les seves formes de treball ni ideologia política”. Per aquest motiu, es proposen seguir amb la mà estesa al govern per a treballar de manera conjunta, “però des de l’oposició”.

Amb la sortida de la regidora Maria Ballester (CUP), l’actual govern municipal queda format pels cinc regidors d’ERC i la regidora del PSC.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per