dissabte, 21 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’accident greu d’un escalador destapa deficiències de seguretat

Fotos: M.E.

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Intervenció de Muntanya han determinat que l’accident que va patir el passat 27 de febrer un escalador mataroní a la Via Ferrada d’Ulldecona (Montsià), es va produir a causa de les deficiències de la pròpia instal·lació. Segons informen fonts policials, els fets es van produir quan aquest veí de Mataró de 33 anys va caure des d’una alçada d’uns 25 metres mentre escalava en aquestes instal·lacions d’alta dificultat. L’home va resultar ferit molt greu.

El passat 1 de març, especialistes de muntanya dels mossos d’esquadra es van traslladar al lloc dels fets i van reconstruir l’accident. Durant la investigació, els agents van detectar algunes deficiències de seguretat en les instal·lacions d’aquesta Via Ferrada. Concretament, la Unitat d’Intervenció de Muntanya va determinar que l’escalador s’havia subjectat en el tram final d’un passamà que va cedir pel seu estat precari. Així, la investigació va determinar que l’accident es va produir a causa de la combinació d’un acabat deficient, amb una incorrecta maniobra d’ancoratge per part de l’escalador.

.

Els agents han requerit a l’equipador de la instal·lació que repari urgentment les deficiències de seguretat detectades. A hores d’ara, mentre que no es realitzin aquests treballs de reparació, aquesta instal·lació restarà tancada als practicants de l’escalada.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per