L’Ajuntament de Llavaneres defensa l’actual model de l’Escola de Música | Diari Maresme online naltrexone buy provera online buying tinidazole buy zyban tablets uk tretinoin gel where to buy
dimarts, 22 de gener de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament de Llavaneres defensa l’actual model de l’Escola de Música

Foto: Arxiu

En resposta a la recent sentència judicial emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que considera improcedents els acomiadaments de la plantilla de l’Escola de Música, l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha assegurat a través d’un comunicat que “sempre ha donat compliment estricte i rigorós als diferents requeriments legals als que ha estat sotmès pels diferents estaments judicials”. El mateix consistori afegeix que “en tot moment ha defensat, defensa i defensarà una gestió econòmica i dels recursos públics optimitzada, acurada i ajustada a la realitat del municipi”.

L’actual equip de govern ha fet una una “defensa pública” de l’actual model educatiu i formatiu de l’Escola de Música. Un servei del qual l’Ajuntament va assumir la gestió directa l’any 2015 i que, segons afirma, ha estat “reestructurat, optimitzat i professionalitzat” pel mateix consistori i que, a mig termini, pretén superar la xifra de més de 200 alumnes. En el mateix comunicat afegeixen que l’actual escola compta amb “una valoració satisfactòria, ratificada majoritàriament per les famílies usuàries i pel professorat” i que “des de fa unes setmanes, s’ha vist consolidada amb l’arribada al centre de Carles Farràs, president de l’Associació Catalana d’Escoles de Música”. Amb Farràs, que compta amb una dilatada i consolidada trajectòria en el sector, el consistori espera “millorar la gestió i dotar de nous actius i eines de primer nivell” per a potenciar “la contrastada funció social i formativa” del centre llavanerenc.

Els fets es remunten a l’any 2015, quan l’entitat que gestionava l’Escola de Música de Sant Andreu de Llavaneres es va declarar insolvent i incapaç de fer front a les seves obligacions fiscals – entre elles, la indemnització de dos treballadors de la plantilla del centre acomiadats per la mateixa associació adduint raons disciplinaries, així com els sous de la resta de treballadors -. En aquell moment, el govern municipal va apostar per gestionar de forma directa l’Escola de Música i no va considerar com a pròpies les obligacions fiscals pendents de l’esmentada entitat. Posteriorment, la postura del consistori va ser ratificada pel Jutjat Social número 1 de Mataró que va considera que l’associació s’havia de fer càrrec dels esmentats pagaments. Aquesta sentència, però, va ser recorreguda posteriorment per una part dels treballadors afectats al TSJC que, en una nova sentència, considera el consistori com a subsidiari directe. Per aquest motiu, el TSJC obliga al consistori llavanerenc a fer front a la indemnització o readmetre els treballadors acomiadats, així com al pagament dels sous endarrerits. Per últim, l’Ajuntament de Llavaneres ha anunciat que acatarà aquest darrer dictamen judicial quan sigui ferm i que, per tant, procedirà a abonar les corresponents indemnitzacions als treballadors afectats.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per