dijous, 26 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament es personarà com a acusació popular del mataroní acusat d’homofòbia

Concentració de protesta a Mataró

L’Ajuntament de Mataró es personarà com a acusació popular en el cas del mataroní acusat d’un delicte d’amenaces contra el col•lectiu LGTBI. Els fets es remunten a l’agost passat quan agents de la Policia Nacional van detenir un veí de Mataró de 36 anys per haver amenaçat presumptament, a través de les xarxes socials, de cometre un gran atac contra el col·lectiu de lesbianes, gais, transgèneres i bisexuals (LGTB). Després de la seva posada en llibertat, l’acusat hauria tornat a publicar un vídeo amenaçador contra el mateix col·lectiu.

La decisió del consistori mataroní arriba després de l’aprovació per unanimitat d’una declaració institucional de rebuig i condemna a aquests tipus de conductes, aprovada en la Junta de Govern extraordinària del 7 de setembre. També, el mateix mes es van organitzar concentracions de protesta davant del consistori per denunciar els fets. A nivell legal, la decisió s’emmarca en la legislació vigent que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, i del Text Refós de la Llei Municipal i de Règim Local de Catalunya.

Per la seva banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya també han comparegut com a acusació popular en aquest cas.

Imatge: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per