Llavaneres haurà d’indemnitzar o readmetre els treballadors de l’Escola de Música | Diari Maresme buy tadalafil online canada buy cialis new zealand buying finasteride uk retin a micro cheap is buying zithromax online illegal
dimarts, 22 de gener de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres haurà d’indemnitzar o readmetre els treballadors de l’Escola de Música

Foto: Arxiu

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) considera “improcedent” l’acomiadament de la totalitat de la plantilla de l’Escola de Música de Sant Andreu de Llavaneres al setembre de 2015 i obliga l’Ajuntament – a qui considera el veritable empresari – a fer-se càrrec de la corresponent indemnització o readmetre el personal acomiadat al seu antic lloc de treball. Segons informa el Col·lectiu Ronda, representants dels treballadors afectats, la plantilla va seguir treballant sense cobrar fins a la definitiva extinció a través d’un Expedient de Regulació.

Segons recull la sentència del TSJC, al juny de 2015 l’Ajuntament va decidir unilateralment deixar d’abonar l’import que mensualment atorgava a l’Associació Musical de Llavaneres per tal que aquesta entitat sense ànim de lucre ni estructura empresarial es fes càrrec de les despeses de gestió de l’Escola de Música de Llavaneres que impartia classe a més de 150 alumnes, incloent-hi les nòmines del personal docent d’aquest equipament municipal. Segons la sentència, aquesta decisió “va tenir com efecte generar els deutes salarials”, i va “impossibilitar la continuïtat de la gestió de l’Escola municipal de música”.

Segons informa el Col·lectiu Ronda, el detonant que va acabar provocant la pèrdua del lloc de treball de les 13 persones que prestaven serveis a l’escola, cal buscar-lo en una resolució judicial prèvia, en aquest cas dictada pel Jutjat Social 1 de Mataró, que declarava improcedent l’extinció del lloc de treball de dues integrants de la plantilla del centre que havien estat acomiadades per l’Associació argüint raons disciplinàries. El jutjat mataroní va desestimar l’argument de l’Associació en considerar infundades les causes invocades i va establir el caràcter improcedent de l’extinció, amb la conseqüent obligació de readmetre les treballadores o abonar una indemnització per un import de més de 50.000 euros.

Per la seva banda, les mateixes fonts assenyalen que el consistori per tal d’evitar possibles responsabilitats com a real ocupadora d’aquestes persones va decidir deixar d’abonar al juny de 2015 les partides pressupostàries mensuals que atorgaven viabilitat econòmica a l’Associació. Això va provocar la impossibilitat de pagar les nòmines i, en última instància, la presentació d’un expedient d’acomiadament col·lectiu per causa econòmica. Per la seva banda, els treballadors afectats van sol·licitar reiteradament la presència de l’Ajuntament i la nul·litat del procediment.

Finalment, el TSJC considera que en tot moment “l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres va exercir com a empresari”, i considera aquest és un “servei municipal de docència musical”. La mateixa sentència conclou que “l’acomiadament de tota la plantilla resulta improcedent per falta de causa i justificació” i, per aquest motiu, el consistori haurà d’abonar les nòmines deixades de pagar per l’Associació i fer-se càrrec de l’import de les indemnitzacions corresponents a acomiadaments improcedents o optar per la readmissió de tots els treballadors afectats.

1 comentari per a “Llavaneres haurà d’indemnitzar o readmetre els treballadors de l’Escola de Música”

  1. […] resposta a la recent sentència judicial emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que considera improcedents els […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per