dissabte, 20 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’Ajuntament Vell acull el 40è aniversari del ‘Calella Camping Rock’

Fotos: Vicens Tomàs

L’Ajuntament de Calella i la revista musical Enderrock van inaugurar dissabte passat, a l’Ajuntament Vell, el ‘Calella Camping Rock‘. Es tracta d’una mostra gràfica i sonora inèdita amb motiu del 40è aniversari d’aquest esdeveniment que es va celebrar a la ciutat del 5 al 7 d’agost de 1977. Aquest festival està considerat com el primer de tres dies que es va fer a l’Estat espanyol.

.

A la mostra es poden veure per primera vegada els cartells originals, una tria de 25 fotografies inèdites, el projecte, i tots els documents oficials i permisos corresponents. També es poden llegir les reaccions dels veïns i de la premsa de l’època a través de cartes i retalls de diaris. A més, s’han recollit els testimonis directes de la vintena de bandes que hi van participar i que mantenen ben viva la memòria del festival. Així, amb la participació de músics tan emblemàtics com Santi Arisa o Max Sunyer fins a Rosendo o el Gran Wymoming, també es pot escoltar la banda sonora de les gravacions discogràfiques de l’època i alguns enregistraments inèdits, a través de codis QR.

A més, per primera vegada els visitants poden veure un audiovisual creat expressament amb la banda sonora del segon dia de festival, del qual s’han recuperat les cintes de gravació. Segons informa l’organització, la troballa d’aquest material ha estat possible gràcies a la feina de conservació feta per Toni Puig, tècnic de so de Croma i del Calella Camping Rock, que l’ha mantingut durant aquests 40 anys. Puig, a qui està dedicada l’exposició, va morir el passat 27 d’octubre.

.

Per contextualitzar el festival de Calella, l’exposició també posa en relleu la importància de l’escena del rock progressiu a Catalunya a través dels festivals amb mes pes de l’època (Granollers, Canet Rock) i la discografia original de les formacions més destacades del rock laietà. La mostra es complementa amb els LP i cartells originals dels anys setanta. L’Ajuntament Vell de Calella acollirà l’exposició del 2 de desembre a l’11 de març de 2018.

Fotos: Vicens Tomàs

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per