dimarts, 19 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’AMI anuncia el seu compromís amb el Referèndum

L’anunci d’aquest divendres | Foto: AMI

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest divendres la data del Referèndum per determinar el futur polític de Catalunya. La data és l’1 d’octubre de 2017 i la pregunta ‘Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?’.

A través d’un comunicat, fonts de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat que “l’exercici del Dret a Decidir iniciï el darrer pas perquè els ciutadans triïn el futur polític del país lliurement”. L’entitat recorda que, després d’un llarg procés i d’una mobilització “sense precedents”, el camí recorregut fins ara “no ha estat gens fàcil” perquè l’Estat espanyol “s’ha negat en rodó a negociar les condicions d’un referèndum i ha utilitzat la justícia per tractar de deslegitimar, amb més de 400 procediments judicials contra institucions (Govern, diputacions, consells comarcals i ajuntaments), i càrrecs electes”. La mateixa entitat recorda que expressar-se a les urnes votant és el desig del 80% de la població, i afegeix que “obstinats i convençuts, s’ha anat fent camí i s’han superat tanques, barreres i obstacles”.

Per l’AMI, l’anunci que ha fet avui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, “és molt important”, però també denuncia que els entrebancs del Govern espanyol “seran constants”. Per aquest motiu, el món municipal aplegat a l’AMI ha mostrat el seu compromís amb el Referèndum i, com a agents locals, s’han posat a disposició del Govern català i el Parlament “per allò que pugui requerir per aquesta cita amb les urnes”, que sigui quin sigui el resultat “ja és per ella mateixa històrica”.

L’entitat assegura també que està al costat dels ciutadans “des del primer dia” i que no està disposada “a renunciar a la reclamació de donar veu al poble de Catalunya”. Finalment, les mateixes fonts conclouen que “el món local assumirà aquelles responsabilitats que li siguin requerides” i que els catalans decidiran el seu “futur polític com a poble”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per