dissabte, 21 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’atur disminueix al desembre en tots els sectors econòmics maresmencs

.

.

Nova baixada de l’atur al Maresme. Un total de 707 persones han abandonat les llistes de demanda d’ocupació aquest darrer mes de desembre. Aquesta xifra representa una reducció de l’atur del 2,37% respecte al mes anterior i d’un 11,34% respecte al mateix període de l’any anterior. Malgrat tot, encara hi ha 29.069 maresmencs aturats.

El seguiment de les dades d’atur que fa l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostra una baixada de la desocupació en tots els sectors econòmics i en tots els grups d’edat. El col·lectiu sense ocupació anterior (SOA) és el que amb un 8,20% reflecteix una davallada de l’atur més intensa. També destaca el descens del 7,82% a l’agricultura i el 2,23% del sector serveis. Més discrets són els descensos a la indústria (0,96%) i a la construcció (0,64%). Aquests percentatges en la comparativa interanual s’inverteixen de manera que és la construcció la que mostra una reducció de l’atur més elevada (19,03%), seguida de la indústria (15,61%), l’agricultura (12,91%), el col·lectiu SOA (9,85%) i els serveis (9,17%).

Foto: Arxiu

Foto: Arxiu

Pel que fa a grups d’edat, el descens de la desocupació més notable s’ha registrat entre els més joves (de 16 a 24 anys). La comparativa mensual indica una reducció de l’atur del 12,85% en aquest col·lectiu. En canvi, la lectura interanual de les dades apunta que la reducció percentual de l’atur més important ha estat en el col·lectiu de persones d’entre 35 i 44 anys (un 16,18%).

En dades absolutes, durant el 2015, el nombre de persones inscrites a les oficines d’ocupació com a demandants de feina ha baixat en 3.012. Aquesta reducció es veu reflectida en tots els municipis de la comarca, excepte Sant Iscle de Vallalta. Per altra banda, el descens de l’atur registrat el mes de desembre deixa el Maresme amb una taxa d’atur del 14,65% i només Pineda de Mar supera el 20%. Paral·lelament, Cabrera de Mar, Alella i Tiana no arriben al 8%.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per