pfizer viagra online usa differin gel where to buy levlen ed purchase can i buy kamagra in bangkok is buying nolvadex online legal
dimecres, 19 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’atur encadena el quart ascens consecutiu al Maresme

Foto: Arxiu

Per quart mes consecutiu el Maresme ha registrat un increment de l’atur. El darrer mes de novembre la nostra comarca ha registrat un increment del 2,94% en relació al mes anterior (octubre). L’increment percentual de l’atur també s’ha donat a la província de Barcelona (0,91%) i al Principat (1,78%).

Així, el mes passat un total de 782 maresmencs es van inscriure a les oficines d’ocupació. El 71,8% d’aquests provenen de l’hostaleria, l’activitat econòmica que, conjuntament amb el comerç i les activitats administratives, aplega un volum més important de persones sense feina a la nostra comarca.

Segons les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la pujada de l’atur s’ha centrat en el sector serveis que ha registrat un augment del 4,86% i a l’agricultura (+1,75%).

Actualment, al Maresme hi ha 27.409 persones que busquen feina i les tres activitats econòmiques que concentren una major demanda són el comerç (17%), l’hostaleria (15%) i les activitats administratives (13%). En termes interanuals, però, ha seguit la tendència baixista en tots tres àmbits territorials considerats. La taxa d’atur registral a la nostra comarca s’ha situat en el 13,36%, de manera que continua per sobre de la taxa provincial (11,49%) i catalana (11,79%).

Per altra banda, el sector econòmic que ha registrat una davallada percentual més important ha estat la construcció que ha vist reduir-se la bossa de demandants de feina en un 2,16%. També, el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA) ha registrat una reducció de l’1,91%. A més, la baixada de la desocupació a la indústria va ser del 0,52%.

El balanç municipal presenta un increment de l’atur en 22 municipis i una reducció en els 8 restants: Alella, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Vilassar de Dalt.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per