dimecres, 23 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Les ADF i els bombers munten un operatiu especial per Sant Joan

Fotos: CCM

La nit de Sant Joan és la més curta i una de les més perilloses de l’any per l’elevat risc d’incendi forestal. Amb l’objectiu de minimitzar-ne el risc, un any més els agents implicats en la prevenció i control d’incendis forestals treballaran de forma coordinada i, en cas de produir-se un incendi, actuaran amb la màxima celeritat en la seva extinció. Com cada any, les Associacions de Defensa Forestal (ADF) i els Bombers han muntat un operatiu especial per a la nit del 23 al 24 de juny.

Precisament, aquest dimecres 21 de juny es va celebrar una reunió de coordinació i actualització dels protocols d’actuació. Però el que més es demana des de tots els àmbits és la col·laboració ciutadana per extremar les mesures de prevenció, especialment en dates tant assenyalades, on els petards i fogueres que acompanyen la revetlla prenen protagonisme. A la reunió hi van assistir representants del Cos de bombers, Agents rurals, Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal del Maresme, nou ADF de 34 municipis del Maresme i el Vallès Oriental, la Diputació i el Consell Comarcal.

.

L’objectiu principal és preservar de les flames un total de 36.000 hectàrees de terreny forestal. En el cas del Maresme, l’extensió de massa vegetal fa que una vintena de poblacions de la comarca estiguin catalogades com a termes municipals amb un alt risc d’incendi forestal en condicions de sequera i temperatures elevades.

Cal destacar que les elevades temperatures registrades durant les darreres setmanes fan que la previsió de la campanya 2017 sigui “curta, però intensa”, amb el risc afegit de l’increment de material combustible als boscos, com ara els pins morts a causa de la propagació de la plaga de Tomicus.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per