diumenge, 26 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Llavaneres impulsa un projecte pioner per la felicitat de la gent gran

Foto: Arxiu

Llavaneres serà el primer poble del món en participar en una recerca científica sobre la felicitat de les persones grans. Es tracta del projecte ‘Sant Andreu Llavaneres, municipi amic de les persones grans’ que s’emmarca en un conveni subscrit entre la Universitat Politècnica de Catalunya i el consistori llavanerenc. L’objectiu d’aquesta recerca és millorar el benestar de les persones grans del municipi mitjançant la creació d’un model de gestió de la felicitat a la població, el qual tindrà l’acreditació de l’Organització Mundial de la Salut.

L’estudi que es desenvoluparà es troba dins del projecte GerontoHappy, una iniciativa impulsada per l’Observatory of Entrepreneurship and Happiness de l’Escola Superior d’Edificació de Barcelona. Aquesta iniciativa té com a finalitat fer recerca sobre la felicitat en les persones d’edat avançada, i l’àmbit municipal és un dels eixos importants. Així, a través de diverses recerques i activitats com l’anàlisi sociodemogràfic, el diagnòstic de recursos gerontològics, l’anàlisi de les activitats recreatives, el desenvolupament de grups de treball i entrevistes, entre altres accions, s’elaborarà un document de conclusions que serà la base pel futur model de gestió de la felicitat de la gent gran de Llavaneres.

Segons anuncien fonts municipals, és la primera vegada que es desenvolupa un estudi d’aquest tipus a nivell mundial i s’espera que les seves conclusions comportin un canvi de model en el plantejament i el desenvolupament de les polítiques municipals dirigides a les persones grans. Segons la regidora de Benestar Social, Gemma Martín, aquest és “un projecte pioner que contribuirà a modificar la manera de treballar amb les persones grans”, i afegeix que es una mostra de la “implicació i preocupació” del consistori llavanerenc en la cura i benestar de la gent gran del municipi.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per