divendres, 22 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Ruta de la Tordera aposta per potenciar el cicloturisme i el senderisme

Foto: A.M.

El consistori malgratenc donarà compte en el ple d’aquest dijous 6 d’abril del projecte del tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera, impulsada pel Consell Comarcal de la Selva en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els 17 municipis implicats. La Ruta de la Tordera és un itinerari que enllaça el Montseny amb Malgrat de Mar de 66 km de longitud.

El projecte, que compta amb un pressupost d’uns 138.000 euros, preveu senyalitzar la ruta per tot el municipi, i diverses actuacions sobre el vial i els seus marges per la creació del dos trams de carril bici segregats del trànsit al camí de la Pomareda i sobre la mota de la Tordera. Segons avancen fonts municipals, el nou carril bici de Malgrat serà una realitat abans de finals d’aquest any i el subvencionarà íntegrament la Diputació de Barcelona.

La portaveu del govern de Malgrat de Mar, Neus Serra (PDeCAT), ha explicat en roda de premsa que el govern municipal (JXM, ERC, PDeCAT i CUP) valora molt positivament aquest projecte. Serra ha explicat que aquesta iniciativa “promou el valor patrimonial d’aquest espai fluvial excepcional des de la vessant ambiental i també des de la vessant productiva i econòmica, hagi com també per l’ús social que té aquest territori actualment”, ha manifestat la portaveu del govern. La portaveu del govern malgratenc ha afegit que “el territori té uns valors que s’han de posar de relleu”.

El tram de Malgrat de Mar de la Ruta de la Tordera s’iniciarà al mateix nucli urbà, concretament a l’estació de trens, i gran part del seu recorregut discorrerà en paral·lel a la línia de costa, primer pel passeig de mar i després per la zona de reraduna del Camí de la Pomereda. Una altra gran part del traçat anirà en paral·lel al curs del riu de La Tordera, des de la desembocadura fins al municipi de Palafolls. La major part del recorregut actual es troba barrejat amb el trànsit rodat i és per aquest motiu que el projecte proposa realitzar una segregació del trànsit amb l’objectiu de millorar la seguretat dels usuaris i fer que l’experiència de la ruta sigui molt més agradable.

Amb l’adequació d’aquesta ruta per al senderisme i el cicloturisme, el consistori malgratenc pretén atraure visitants molt interessats pel territori i el seu patrimoni, i diversificar l’oferta turística actual, contribuint a la desestacionalització.

Municipis implicats

En el projecte, a banda de Malgrat, hi participen els municipis de Blanes, Breda, Palafolls, Tordera, Fogars de la Selva, Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Arbúcies, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Gualba, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Fogars de Montclús, Vallgorguina i Montseny. El tram de Malgrat de la ruta en un futur s’integrarà al projecte Vies Braves de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte és una iniciativa per a condicionar antics camins paral·lels als rius per a senderistes i ciclistes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per