dijous, 19 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Malgrat tindrà enllestida l’escullera de la zona de càmpings a finals de maig

Obres de construcció de l’escullera | Foto: A.M.

La demarcació de Costes a Catalunya ha confirmat aquest divendres, al migdia, que les obres de construcció de l’escullera a la platja a la zona de càmpings de Malgrat de Mar, afectada pels temporals d’aquest hivern, estaran enllestides cap a finals del proper mes de maig.

Segons informen fonts de l’Ajuntament de Malgrat, la regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà (JXM) i el de platges, Miquel Àngel Ruiz (JXM) s’han reunit aquest divendres amb tècnics de Costes i del consistori malgratenc per visitar les obres. Les mateixes fonts han informat també que abans d’enllestir les obres de l’escullera es començarà a fer la regeneració de la sorra. El conjunt d’aquestes dues actuacions té un cost d’1,1 milions d’euros.

Les obres de construcció de l’escullera van començar fa dues setmanes. Durant una visita d’obres, la demarcació de Costes ha confirmat que aquestes obres – a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient – van a bon ritme i les previsions són que l’escullera estigui feta abans de l’inici d’estiu. Tècnics de Costes han explicat que es construeix una escullera perpendicular al Camí de la Pomereda, que quedarà a la mateixa alçada del via i coberta de sorra, per la qual cosa inicialment no suposarà un impacte visual. Els mateixos tècnics han detallat que abans d’acabar de fer l’escullera s’iniciaran els treballs de regeneració de la platja amb sorra procedent del port esportiu del Masnou. La idea de l’esmentat ministeri és fer un drenatge selectiu de la bocana del port, on s’acumula sorra que dificulta la navegabilitat dels vaixells. Des de Costes, s’ha insistit que la Llei d’impacte ambiental permet extraure aquesta sorra.

Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà, ha explicat que les obres que ha de dur a terme el consistori malgratenc per arranjar el Camí de la Pomereda, afectat també pel temporal, començaran un cop enllestides les dues actuacions del Ministeri. L’Ajuntament de Malgrat ha avançat que aquestes obres tindran una durada d’uns 2 mesos. El Ministeri deixarà aquest tram de camí malmès compactat amb sauló i el consistori assumirà la resta de treballs per arranjar-lo.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per