dissabte, 26 de maig de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró acull la presentació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius

Foto: AteneusCoopCat

La consellera  de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presentat aquest divendres al matí l’Ateneu Cooperatiu del Maresme Cafè de Mar de Mataró, un dels deu que formen part de la xarxa impulsada pel Departament arreu de Catalunya.

La consellera ha destacat que aquest nou servei “afavorirà la creació d’empreses d’economia social i cooperativa, a més d’enfortir la viabilitat i sostenibilitat dels projectes i experiències existents per millorar l’ocupació i el desenvolupament del territori”. Així mateix, el centre treballarà per transformar associacions i empreses en cooperatives i societats laborals, i promocionarà la fórmula cooperativa i de les SAL per a la continuïtat d’empreses i entitats properes al tancament.

Foto: @treballcat

En el decurs de la seva intervenció, Bassa ha recordat que “històricament els ateneus a Catalunya han representat la construcció de ciutadania” i s’ha mostrat convençuda que el nou servei “esdevindrà un espai de referència al Maresme i ens farà avançar col·lectivament cap a una societat més justa i cohesionada”. Després de la presentació, la consellera ha visitat, acompanyada per l’alcalde de Mataró, David Bote, el viver d’empreses d’economia social situades al Cafè de Mar.

El projecte d’Ateneu Cooperatiu Cafè de Mar ha estat presentat per un grup d’organitzacions entre entitats del tercer sector, institucions, administracions i cooperatives del territori. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina un import de 197.772 euros per a la creació i impuls d’aquest ateneu, que estarà situat a l’edifici Cafè de Mar, un espai emblemàtic del cooperativisme a la ciutat.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius compta amb un pressupost de 3,3 milions d’euros pel conjunt de Catalunya. Aquesta iniciativa del Departament ha consistit en la creació d’una xarxa de deu Ateneus Cooperatius a Barcelona Ciutat; Barcelonès Nord; Vallès Occidental; Baix Llobregat; Catalunya Central; Girona; Camp de Tarragona; Terres de l’Ebre, i Alt Pirineu i Aran. La xarxa donarà servei, atenció i cobertura a persones, empreses, cooperatives i societats laborals per enfortir l’economia social i cooperativa en el marc del programa Aracoop. La comarca del Maresme compta actualment amb 195 cooperatives. Al conjunt del país hi ha prop de 4.000 cooperatives, 177 de les quals es van constituir durant el 2016.

1 comentari per a “Mataró acull la presentació de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius”

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per