dilluns, 23 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró estudia la creació d’un nou impost per als locals d’oci nocturn

.

L’Ajuntament de Mataró està estudiant la possibilitat de crear un nou impost específic per a les discoteques i els locals d’oci nocturn de la zona del Pla d’en Boet. A l’espera del corresponent informe dels serveis d’Ingressos, aquesta iniciativa pretén recaptar diners per ajudar a pagar les despeses del consistori mataroní en neteja viària o la seguretat, tenint en compte la gran afluència de públic que genera l’ús intensiu de l’espai públic de la zona.

Aquesta és una de les mesures anunciades ahir dilluns per la regidora de Via Pública, Equipaments i Espais Públics, Núria Moreno, amb l’objectiu de fer compatibles els drets i deures dels empresaris establerts a la zona, dels usuaris dels establiments d’oci nocturn, dels veïns i de la ciutadania en general. Segons l’ajuntament, amb aquestes mesures també s’aposta per evitar que l’espai es degradi, i que no afecti a l’activitat econòmica i social, i que la imatge de la ciutat no quedi malmesa.

La regidora Núria Moreno | Foto: A.M.

Altres de les actuacions immediates aposten per planificar i coordinar els serveis policials – Policia Local i Mossos d’Esquadra – per prevenir i combatre accions incíviques contra la seguretat viària o fets delictius. A més, l’ajuntament inspeccionarà els locals d’oci nocturn per controlar si les activitats que realitzen respecten la normativa vigent. Per altra banda, també es crearà una comissió municipal per gestionar el conjunt de les mesures i una taula de treball en la qual hi participaran tots els agents socials i econòmics, que actuarà com a assessora del consistori mataroní.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per