dissabte, 20 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró Bus incorpora els primers ‘autobusos nets’ a la seva flota

Fotos: Aj.M.

Mataró Bus incorporarà aquesta setmana els dos primers autobusos híbrids (motor dièsel + elèctric) a la seva flota, formada per 27 vehicles. Segons informen fonts del consistori mataroní, els nous vehicles híbrids, que compten amb canvis en el disseny dels interiors, substituiran els dos autobusos més antics de la flota.

Aquests tipus de vehicles són considerats ‘autobusos nets’ perquè compleixen amb la normativa europea d’emissions més exigent (Euro VI), que suposa una reducció del 92% en les emissions d’òxids nitrosos (NOx) i de partícules (PM10). A més, el seu funcionament també comporta una reducció de les emissions de CO2 d’aproximadament un 30%.

.

A més, els nous vehicles híbrids poden funcionar en paral·lel, és a dir, cada motor per separat o ambdós a la vegada. Això permet que l’autobús apagui el motor de gasoil a les parades i arrenqui amb el motor elèctric.

Les mateixes fonts han afegit que amb aquesta renovació es millorarà l’edat mitjana dels vehicles, s’augmentarà la fiabilitat de la flota, es millorà en la sostenibilitat mediambiental, l’accessibilitat i la seguretat als vehicles.

Els dos autobusos híbrids que s’incorporen a la flota de Mataró Bus tenen 12 metres de longitud i són de la marca VOLVO, model 7900.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per