dijous, 21 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró demana ajut per lluitar contra les màfies que ocupen habitatges buits

Imatge: Google Maps

L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), ha demanat als Mossos d’Esquadra i al Cos Nacional de Policia la seva col·laboració per lluitar contra les màfies que es dediquen a l’ocupació d’habitatges buits a la ciutat. Bote va fer aquesta petició durant la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dimarts a Mataró. A la reunió, a més dels responsables dels cossos de seguretat que treballen a la capital del Maresme, també hi van assistir la sotsdirectora general de Policia de Catalunya, Begonya Curto, el secretari de la Delegació de Govern a Barcelona, Xavier Baiget, i el sotsdirector general del CAT 112, Andreu Alfonso.

L’Ajuntament de Mataró va crear recentment, amb representants dels diferents serveis i agents implicats a la ciutat, la Comissió municipal per gestionar el risc per a la seguretat i la convivència derivat de l’ocupació d’habitatges. Aquesta eina pretén articular una estratègia integral per abordar especialment aquelles ocupacions que afecten la convivència i la seguretat de les comunitats de veïns que les pateixen. Darrerament, l’esmentada Comissió ja ha aprovat un protocol d’actuació i coordinació entre els serveis per abordar els diferents casos, i fonts municipals ha avançat que, actualment, s’està treballant en el creuament de les dades disponibles per obtenir una radiografia de les ocupacions a la ciutat.

Foto: Aj

Per altra banda, el consistori mataroní té previst crear una unitat de la Policia Local per tractar específicament els temes de convivència, entre ells el problemes generats per algunes ocupacions. En aquest sentit, la petició de l’alcalde als Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia és que es duguin a terme les tasques d’investigació policial necessària i s’incrementi la pressió contra les presumptes màfies que, en alguns casos, es lucren de la necessitat d’habitatge o aprofiten immobles ocupats per realitzar altres activitats il·lícites. David Bote també va demanar una major implicació dels Mossos d’Esquadra en els dispositius de seguretat a la zona d’oci nocturn, que s’organitzen de manera conjunta amb la Policia Local.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per