divendres, 23 de març de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mataró suspèn temporalment l’atorgament de llicències per frenar els macroprostíbuls

Foto: A.M.

L’Ajuntament de Mataró ha aprovat la suspensió de l’atorgament de llicències, comunicacions prèvies o altres autoritzacions municipals per a obres i activitats que comportin la implantació o ampliació de locals d’usos recreatius musicals que, entre d’altres, inclou els vinculats als prostíbuls. Aquesta mesura, aprovada per la Junta de Govern Local del 3 de juliol, s’aplica en els àmbits dels polígons industrials durant el termini màxim d’un any.

L’objectiu del govern mataroní és evitar la implantació de nous negocis d’aquesta tipologia a la ciutat mentre es realitzen els estudis i treballs necessaris per fer la segona modificació puntual del Pla especial d’usos recreatius. Cal recordar que el Tribunal Suprem va emetre el passat 24 de maig una sentència – que ratifica una altra del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) – que anul·la dos articles de l’Ordenança sobre les activitats de naturalesa sexual. Els dos articles suspesos limitaven les dimensions dels establiments. El consistori mataroní han confirmat que, el passat 5 de juliol, el Tribunal Suprem els ha comunicat que aquesta sentència és ferma.

Segons informen fonts municipals, aquesta mesura obliga a l’ajuntament a replantejar la normativa que regula la instal·lació de noves activitats recreatives que, segons el consistori mataroní, podrien distorsionar el teixit industrial i crear possibles problemes de convivència en els barris de l’entorn. Segons afegeixen les mateixes fonts, això comporta un increment de la prestació del servei de neteja viària i de la vigilància policial. A més, aquesta suspensió de llicències s’alinea amb el Pla d’Acció 2017, que preveu la modificació del Pla general de revisió d’usos i nombres de locals i nombres de locals per parcel·les als polígons industrials, i amb el Pla d’oci nocturn que s’està elaborant a fi de trobar solucions a la problemàtica dels usos recreatius en els polígons industrials.

L’alcalde de Mataró, David Bote (PSC), acompanyat de representants de tots els grups municipals, ha comparegut aquesta setmana davant els mitjans de comunicació per traslladar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, i informar que el consistori seguirà treballant per evitar la implantació l’obertura de prostíbuls de grans dimensions a la ciutat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per