dissabte, 20 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mor als 60 anys el destacat artista mataroní Jordi Cuyàs

Imatge: @jordicuyas

L’artista mataroní Jordi Cuyàs ha mort aquest dijous 25 d’agost, a la tarda, als 60 anys d’edat després de patir una aturada cardíaca, segons ha informat Mataró Ràdio. Cuyàs era una figura destacada a l’escena artística de Mataró, on hi ha una forta tradició de l’art d’avantguarda, i va treballar diversos llenguatges, com l’escultura, el vídeo i el ‘net art’.

Cuyàs va ser membre fundador de grup CAPS.A i de l’Associació per la cultura i l’Art Contemporani de Mataró (ACM) i va exposar les seves obres en nombroses mostres col·lectives i individuals. També va crear el 1986, juntament amb Jordi Simon, l’escultura ‘La Matarona‘, que després d’un periple per diverses ciutats i països es va instal·lar definitivament, l’any 1997, a la rotonda d’entrada Mataró-Oest. L’any 2013, l’artista mataroní va donar vida a mites clàssics i populars de l’univers Espriu a través de personatges animats.

‘La Maratona’

Jordi Cuyàs es va llicenciar en Belles arts a la Universitat de Barcelona i va exercir de professor de disseny gràfic, il·lustració i vídeo a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per