buy tadalafil online paypal get lexapro cheap best place to buy sildenafil buy zithromax ireland buy zovirax uk
dissabte, 21 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix al Maresme una associació per aturar la sèpsia

Foto: Associació Afectats Sèpsia

Els pares d’un pacient de Cabrils, supervivent a la sèpsia i tractat a l’Hospital de Mataró, han creat l’associació ‘Aturem la sèpsia, Associació Guillem C.G.’. Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de recaptar fons per a la formació i la recerca sobre aquesta patologia. El cap de la Unitat de Cures Intensives de l’Hospital de Mataró, Juan Carlos Yébenes, és un dels socis fundadors.

La nova Associació neix amb l’ànim de vincular els beneficis de les seves activitats al desenvolupament de programes de formació i recerca, a través del grups de recerca en aquesta patologia que hi ha al Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i a l’Hospital Vall d’Hebron.

Aquesta iniciativa, pionera a l’Estat, se suma a la Sepsis Challenge, la marxa ciclista solidària del Maresme, que organitza el CSdM, i que celebrarà la seva tercera edició el diumenge 15 d’octubre.

La sèpsia

La sèpsia és una resposta inflamatòria molt intensa generada pel cos humà davant
d’una infecció agressiva. Quan és molt greu augmenta el risc de mort mitjançant la lesió d’altres òrgans que no estaven afectats inicialment. Es tracta d’una malaltia freqüent i d’un elevat grau de mortalitat. L’any passat a Catalunya va ser responsable del l’ingrés hospitalari de més de 22.700 persones, es van produir 24.000 casos (500 en menors de 16 anys), i va causar 4.000 morts, més que els infarts i els ictus junts. Aquest any la Marató de TV3 estarà destinada a les infeccions greus.

L’Hospital de Mataró

El centre hospitalari mataroní és pioner en el desenvolupament de circuits per afavorir la coordinació interhospitalària en el tractament de la sèpsia quan els recursos tecnològics necessaris no es troben en l’hospital detector. Aquesta estratègia, inicialment coordinada entre els hospitals de Calella, Blanes i Mataró, ha estat adoptada en la globalitat del sistema sanitari català amb el nom Codi Sèpsia.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per