dijous, 26 de abril de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El tancament de l’Escola Mar Nova

.

L’Escola Mar Nova és una escola pública de Premià de Mar, que fa servir un mètode pedagògic innovador i diferenciat del de la resta d’escoles del municipi. Fa vuit anys que es va obrir i ara el Govern de la Generalitat la vol tancar. Davant d’aquesta situació, el passat 4 d’octubre de 2016, es va aprovar una resolució contra el seu tancament a la Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya. Aprovada amb el suport del tots els grups excepte  JxSí, la resolució insta al Govern de la Generalitat a no prendre cap decisió sobre el  mapa escolar del municipi sense que participin la comunitat educativa i l’Ajuntament, demana també una moratòria d’un any abans de decidir sobre la línia de P3 i el tancament o fusió del centre i, finalment, sol·licita que es presti assessorament tècnic i logístic al centre.

Des del Govern de la Generalitat i els partits que li donen suport s’omplen cínicament la boca parlant de la democràcia i de la voluntat popular, i escalfen els ànims de part de la societat amb discursos patrioters amb els que amaguen la realitat de la seva gestió política darrera d’una estelada. Però els fets demostren que aquest Govern no té cap respecte pels procediments democràtics: ni respecten la Constitució, ni obeeixen les resolucions del Parlament de Catalunya, cambra a la que estan representats tots els ciutadans a efectes de prendre les decisions polítiques que són de competència autonòmica.

Escola Mar Nova | Imatge: Arxiu

Tant des del grup parlamentari com des del grup municipal de Ciutadans, ens mantenim ferms i amb una sola veu en la defensa del que s’expressava a la resolució aprovada. I, en l’exercici de les nostres responsabilitats públiques, continuarem demanant al Govern de la Generalitat i al Govern municipal que atengui al mandat del Parlament de Catalunya, que respon a la voluntat de la majoria social i també a la d’una AMPA que no es rendeix en la defensa de l’ensenyament dels seus fills.

Esperem que el centre es mantingui obert, com es demana a la resolució aprovada al Parlament per part d’una majoria parlamentària que -en aquest cas sí- representa una majoria social. Si la Mar Nova no continua oberta el curs vinent, serà perquè el Govern de la Generalitat –format per CDC i ERC- estarà actuant contra el Parlament i contra tots els ciutadans allà representats. I estarà actuant en contra amb l’objectiu de tancar una escola pública. Des d’aquestes línies, novament, ho direm: no al tancament de la Mar Nova.

Sergio Sanz | Diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per