retin a paypal buy motilium online australia buy methotrexate canada buy viagra at boots chemist allegra cheapest price
dimecres, 12 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pell humana fabricada amb una impressora 3D

.

.

Seguim avançant en el món de la impressió en 3D, ara de la mà de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), del Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT) i de l’Hospital Universitari Gregorio Marañón de Madrid i en col·laboració amb l’empresa BioDan Group.

El que s’ha aconseguit, a través d’un prototip de bioimpressora en 3D, ha estat crear pell humana “totalment funcional”. Aquesta pell humana està totalment preparada per a finalitats d’investigació, proves amb productes cosmètics i, en un futur, poder ser trasplantada a pacients que la necessitin.

Pell sintètica

Aquesta tècnica permet fabricar pell de forma automatitzada i estandarditzada, amb el que s’aconsegueix una millora de la reproductibilitat del procés. També és possible abaratir significativament els costos de producció. A una major escala, i més automatitzada, la bioimpressora permet fer rèpliques de l’estructura natural de la pell, amb la seva capa externa, l’epidermis, dermis, etc.

D’altra banda estructures com les glàndules sebàcies encara no són possibles d’imprimir però ja s’hi està treballant en tècniques que ho permetin segons assenyala José Luis Jorcano, professor del departament de Bioenginyeria i Enginyeria Aeroespacial de la UC3M i cap de la unitat mixta CIEMAT/UC3M d’Enginyeria Biomèdica.

La bioimpressora pot produir pell autòloga, és a dir, que es pot crear partint de les cèl·lules del propi pacient i que sol ser necessària per a usos terapèutics. També pot produir pell al·logènica, que es fabrica a partir de bancs de cèl·lules o donants i que és la més indicada per poder fer proves de productes químics, fàrmacs o cosmètics.

Vicenç Llobet

Més informació: vllobet.cat

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per