divendres, 22 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Puigdemont visita Calella per donar suport al 90è Aplec Pairal de Catalunya

Fotos: A.C.

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va visitar Calella ahir diumenge amb motiu de la celebració del 90è Aplec Pairal de Catalunya. El president, acompanyat de l’alcaldessa Montserrat Candini,  i també de regidors del Consistori i representants d’altres consistoris maresmencs, va signar el Llibre d’Honor a l’Ajuntament de Calella. Tot seguit es va dirigir al Parc Dalmau, on va inaugurar l’escultura en homenatge a l’Aplec Pairal de Catalunya.

A continuació, tota la comitiva es va desplaçar fins al Pati de l’Ós, on any rere any se celebra l’Aplec Pairal de Catalunya. En els seus parlaments, Candini va recordar que després de la transició, en el mateix Pati de l’Ós, el President Tarradellas va participar a l’Aplec i que ara, 39 anys després, és el President Puigdemont qui hi participa. En el seu parlament, l’alcaldessa de Calella va subratllar que “és un any molt especial, un any en que decidirem quin és el futur del nostre país”. També va recordar que aquests 90 anys representen “90 anys de resistència cultural, en que percebérem el que som i serem i seguirem lluitant mitjançant la sardana”.

.

Per la seva banda, el president Puigdemont va agrair tant a l’alcaldessa com a l’Agrupació Sardanista, encapçalada pel seu president Ramon Pedemonte, el fet d’haver-lo convidat i va felicitar l’aniversari de l’aplec. El president de la Generalitat va destacar que “són nou dècades perseverant en la tradició, en la cultura i en una manera de ser de tot un país”, i va definir l’aplec com “un monument a tantes persones que van decidir fa molt de temps que la manera més moderna de sobreviure és la cultura”. Finalment, Puigdemont i Candini van ballar una sardana amb alguns dels assistents, poc abans de la sortida del president de la Generalitat cap a Girona, on va presenciar el partit de futbol que ha donat l’anhelat ascens a Primera Divisió a l’equip gironí.

L’escultura

.

L’obra de l’escultor Ramon Oms consisteix en l’escultura d’una noia asseguda a un banc, que representa un músic de cobla, acompanyada d’un flabiol i un tamborí. Aquesta és la primera de tot un seguit d’escultures de bronze que passaran a formar part del paisatge urbà de Calella representant personatges que defineixen la cultura i història de la ciutat.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per