dijous, 21 de juny de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La Generalitat reclama liderar una estratègia global per recuperar les platges

Foto: Arxiu

En resposta a una interpel·lació al Parlament, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha denunciat que “l’Estat espanyol ha reaccionat tard i malament” per fer front als danys provocats pel darrer temporal de gregal, entre els dies 20 i 23 de gener, i que va afectar amb especial força el passeig i les platges de Pineda de Mar i Malgrat de Mar. Rull ha afegit que la dotació de recursos que aportarà l’Estat és “insuficient” per cobrir les importants despeses ocasionades.

El conseller ha recordat que l’Estat és el titular del domini públic maritimoterrestre, mentre que la Generalitat va rebre el traspàs de la gestió de totes les activitats que es realitzen a la costa. Per aquest motiu, Rull ha reclamat que l’administració catalana assumeixi també “la capacitat de prendre les decisions”.

Per altra banda, el conseller ha alertat que els recursos que s’aboquin per recuperar les platges i les infraestructures després de cada temporal “seran pedaços si no responen a una visió estratègica, de conjunt, d’un àmbit vital per a l’activitat econòmica i la protecció de la biodiversitat”. Rull ha reclamat també que l’Estat incorpori “paràmetres del canvi climàtic” a l’estratègia d’estabilització del litoral del Maresme.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per