diumenge, 26 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Som-hi!’ lliurarà 14.000 euros a vuit projectes solidaris i d’investigació

Darrera portada de ‘Som-hi!’ (2015)

Fa dos anys, la revista malgratenca ‘Som-hi!’ va tancar portes però, com a entitat, continua fent activitats. Coincidint amb la darrera Festa Major, l’entitat va anunciar que farà donació del seu fons econòmic a vuit entitats solidàries i d’investigació.

Aquesta popular revista de Malgrat de Mar va estar funcionant, cada mes, des de l’any 1977 fins a l’estiu de 2015, sense fallar mai durant tot aquest llarg recorregut.

Malgrat el seu tancament, actualment, a la redacció encara hi són quatre companys dels començament de la publicació. Per a ells, tot aquest bagatge ha estat una afició, una manera d’entendre la comunicació local. Per aquest motiu, durant tots aquests anys, l’equip del ‘Som-hi!’ pagava totes les despeses i les saldava amb les vendes de la revista, la publicitat i una subvenció de la Generalitat.

Però a l’hora de plegar, en compte corrent de la revista ha quedat un superàvit de 14.000 euros que no consideren seu perquè, segons asseguren, durant tots aquests anys han gaudit de fer aquesta activitat periodística de proximitat. Per aquest motiu, han decidit repartir aquest fons a vuits entitats solidàries o d’investigació, amb l’única condició que facin servir aquests diners per projectes concrets, que una vegada realitzats els explicaran. Els membres de ‘Som-hi!’ lliuraran aquest mateix estiu aquest import a les entitats escollides, 1.750 euros per a cadascuna.

Membres històrics del ‘Som-hi!’ de Malgrat

Per altra banda, l’any passat, el Servei d’Arxiu Municipal va digitalitzar els 38 anys d’història del ‘Som-hi!’, i tots els exemplars de la revista es poden consultar a través del web de l’ajuntament.

Les vuit entitats seleccionades

· Càritas de Malgrat
· ADIAM Associació Discapacitats Alt Maresme.
· Fundació Joan Salvador Gavina, el Raval BCN.
· ISGlobal, en el projecte del Dr. Oriol Mitjà, en el tractament efectiu contra el Pian.
· Fundació Oncològica infermeria Enriqueta Villaveccia.
· La Fundació “BARCELONA PID FOUNDATION” (Immunology & Infection).
· Proactiva Open Arms.
· A l’ Associació Catalana del Parkinson (ACAP) de Blanes.

1 comentari per a “‘Som-hi!’ lliurarà 14.000 euros a vuit projectes solidaris i d’investigació”

  1. […] Rimaterrània, amb la col·laboració de la revista ‘Som-hi’ de Malgrat de Mar, presentaran el proper 15 de desembre, a partir de les 7 de la tarda, a la Sala […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per