divendres, 23 de març de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Treball detecta defectes en la revocació del Comitè d’empresa de Mataró Bus

Foto: S.V.

El Departament de Treball de la Generalitat ha emès un requeriment en detectar d’ofici un defecte en la revocació del Comitè d’empresa de Mataró Bus del passat mes de juny. Segons aquest Departament, en el procediment presentat “no s’ha aportat documentació que acrediti que en l’Assemblea de revocació es va assolir les majories necessàries per revocar els representants legals dels treballadors en cadascun dels col·legis electorals de l’empresa”. A més, Treball també afegeix que “encara queden suplents i no consten la documentació presentada”. Ara, els impulsors de la revocació només disposen de 10 dies per fer totes les modificacions als defectes esmentats doncs, en cas de no fer-ho, el Departament entendria que desisteixen de la seva petició i procediria a l’arxiu de les actuacions.

Comissions Obreres (CCOO), sindicat majoritari del Comitè d’empresa revocat per immensa majoria a l’Assemblea de treballadors celebrada al juny, ha emès un comunicat destacant que aquesta és una de les vuit irregularitats que va denunciar públicament. Segons expliquen fonts d’aquest sindicat, en el seu moment ja van informar als promotors que els directius, caps i inspectors no podien participar en la revocació dels representants dels especialistes i conductors.

Segons CCOO, “l’única manera d’acreditar la no irregularitat és falsificant les actes que es van fer el dia de l’assemblea”. El mateix sindicat considera que el Comitè d’empresa “segueix plenament legitimat en les seves funcions”. Per últim, els membres de CCOO asseguren que tenen custodiades les actes corresponents i que estaran amatents “per assegurar que l’empresa i el delegat de CGT no alteren la documentació que sorgeix de l’assemblea per amagar les irregularitats provades” perquè, “si això es produís”, interposarien “una denúncia per aquest fet, d’alta gravetat”, conclouen.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per