buy lasix online usa where to buy anacin 3 buy actos from canada buy bupropion sr online order bactroban cream
dissabte, 22 de setembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Ulleres fetes a mida mitjançant impressora 3D

.

Els qui portem ulleres, cada cop que toca renovar vidres o muntura, sempre sorgeix el repte d’aconseguir trobar un model que ens agradi, que estigui en línia amb la moda actual, que s’adapti bé als vidres que han de subjectar, que no pesin, que siguin confortables, etc. Un munt de característiques que ens obliga a provar diferents models fins trobar el que millor ens encaixa.

Amb les noves tecnologies que van sorgint, i que ara també desembarquen a la indústria de l’oftalmologia, aquests problemes podrien formar part del passat.

En aquesta línia ens trobem l’empresa Indo, amb seu a Sant Cugat del Vallès, i el Centre de Recerca Eurecat, que han tirat endavant un projecte engrescador nomenat Optician 2020. Aquest projecte, en part finançat per fons europeus, té com a principal objectiu el poder dissenyar i produir ulleres a mida utilitzant tecnologies de 3D. El disseny de les ulleres permetrà crear-les amb les preferències estètiques que vulgui el client i adaptant-les a les seves característiques anatòmiques.

D’aquesta manera, també, s’aconsegueix avançar en la reducció d’emissions de CO2 ja que la fabricació es realitzaria sota comanda evitant així una producció innecessària acumulant estocs.

El nou mètode permetrà triar tant colors, materials i la forma que millor convingui per a cada client. Amb un procés d’escaneig facial, mida dels ulls, pont del nas, estructura òssia i, fins i tot, la forma de les seves ninetes, s’aconseguirà crear unes ulleres totalment adaptades a tots els gustos. A més també es fa un estudi de comportament dels diferents clients en quan als seus moviments. Hi ha clients que mouen el cap i d’altres que mouen els ulls; això afecta al centre focal de la lent i aquest factor també es té en compte a l’hora de dissenyar tant la muntura com els vidres.

Amb tot el procés continua amb un model virtual on el client pot veure el recull de totes les seves dades anatòmiques, preferències estètiques i veure com quedaran posades, vist des de tots els angles.

Finalment, si tot és correcte i el client està satisfet, només queda prémer el botó d’impressió per poder tenir disponible, en qüestió de dies, les seves ulleres personalitzades.

Vicenç Llobet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per