retin a cream online canada buy imitrex online albendazole albenza buy buy clindamycin phosphate lotion lithium nitrate buy online
dimecres, 12 de desembre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un sistema geotèrmic per escalfar i refredar les llars

Imatges: Google Dandelion

Actualment el recurs més implementat en aquest àmbit són els aires condicionats i sistemes de calefacció, per aigua calenta amb radiadors o bombes de calor. Però està sorgint un nou projecte que portarà bones notícies en aquest àmbit i tot de la mà de Google Dandelion.

Què és Dandelion?

Doncs es tracta d’una empresa que porta bastant de temps entre nosaltres i que es va gestar als laboratoris secrets de Google X i com a mare Alphabet –que no és més que un conglomerat de vàries empreses com ara Google, Calico, Nest, Fiber …, totes elles instaurades al Googleplex a Mountain View (Califòrnia) –.

Bé doncs, Dandelion aportarà una nova forma de refredar o escalfar. Concretament amb la instal·lació d’un sistema geotèrmic que funciona amb energia renovable que prové del calor natural de l’interior de la Terra.

Com funciona el sistema de Google Dandelion?

.

En primer lloc cal dir que per poder fer aquest tipus d’instal·lació, caldrà inserir tubs de plàstic a una profunditat d’entre 90 i 150 metres. Això és així degut a que la temperatura que es genera en el subsòl sempre és constant sigui quina sigui l’estació de l’any.

En quan al sistema en general comentar que és complex ja que s’haurà d’instal·lar una bomba en la superfície, que serà l’encarregada d’enviar aigua pels conductes en forma d’U, aconseguint moure el calor entre la terra i la llar d’una manera constant i eficient.

Google Dandelion vol demostrar, també, que no és necessari consumir molta energia per poder obtenir la temperatura que es desitja. El terra és la principal clau en aquest projecte. –A més d’obtenir la temperatura desitjada, es reduiran els costos així com les emissions a l’atmosfera—.

.

Cal aclarir que aquest no és un concepte nou però és ara quan Dandelion ho té clar i li vol donar un impuls. Implementar aquest sistema a la nostra llar es valoren sobre una inversió aproximada d’uns 25.000$, encara que caldrà veure el retorn d’aquesta inversió amb l’estalvi energètic en les actuals factures de subministraments.

Tocant una mica de peus al terra, aquest projecte només estarà disponible en el nord-est dels Estats Units i amb una expansió que arribarà a tot el país … caldrà veure, doncs, el seu rendiment i implementació per valorar si a Europa s’engegaran iniciatives com aquesta.

Vicenç Llobet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per