buy clomipramine anafranil online erythromycin topical buy buy generic viagra online reviews motilium buy discount xenical online
dimarts, 17 de juliol de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una mostra recupera l’esplendor de les ‘Mataró Potatoes’

Les ‘Mataró Potatoes’

La cuinera santpolenca Carme Ruscalleda inaugurarà el proper dissabte 15 de juliol, a les 7 de la tarda, una mostra organitzada per l’Arxiu Comarcal del Maresme que recorda l’esplendor de les ‘Mataró Potatoes‘. L’exposició, situada a Can Palauet, recordarà els temps en què l’horta maresmenca va conquerir les cuines internacionals amb la seva ‘Royal Kidney‘, la patata primerenca que, gràcies a la bonança del clima i a la modernització dels camps, aconseguia arribar al mercat europeu abans que les seves competidores.

L’exposició ‘Mataró Potatoes. El temps de la patata al Maresme‘ és una aproximació documental al segle XX, en què la nostra comarca va ser pionera en la producció i exportació del tubercle més popular del regne vegetal. L’Arxiu Comarcal ha rescatat documents i imatges que mostren el cultiu i l’organització de la pagesia per dur a terme la comercialització i exportació d’aquestes patates primerenques.

Per dur a terme aquesta iniciativa, l’Arxiu Comarcal ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i de Productes de la Terra Maresme, una iniciativa conjunta del Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona que treballa per posar en valor els productes d’artesania alimentària de la comarca.

La inauguració

Data: Dissabte, 15 de juliol de 2017  – 19 h.
Lloc: Arxiu Comarcal del Maresme
Adreça: Can Palauet (C/ d’en Palau, 32) Mataró
L’acte d’inauguració clourà amb una degustació de productes del Maresme.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per