dissabte, 20 de octubre de 2018
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una regidora de Malgrat denuncia una agressió a la sortida del ple

Interrupció del ple | Foto: Aj. Malgrat

El ple de l’Ajuntament de Malgrat de Mar que es va celebrar ahir dijous, a la nit, va viure moments de forta tensió quan una part del públic assistent amb banderes espanyoles van increpar i interrompre constantment els regidors.

Segons informa Ona Malgrat, aquest ambient tens es va començar a viure mitja hora abans al carrer quan un grup de persones cridats a través de les xarxes socials es va concentrar davant les portes del consistori poc abans de l’inici del ple reclamant amb crits de “Yo soy español”, “Viva España” o “Queremos la bandera” que es pengi la bandera espanyola a la façana de l’edifici consistorial.

Concentració davant l’Ajuntament | Imatge: YouTube

Segons les mateixa emissora, l’ambient tens es va respirar al llarg de tota la sessió fins el punt que l’alcaldessa, Carme Ponsa, va decidir interrompre el ple uns 10 minuts sobre les 9 del vespre. La sessió es va reprendre i en el torn de precs i preguntes la regidora del PP, Ana Vega, va instar l’alcaldessa a complir la llei i va afegir que no tenir la bandera espanyola al balcó consistorial és “una il·legalitat”. A partir d’aquí es van iniciar un seguit de retrets entre la regidora Vega i la portaveu del govern, Neus Serra. La portaveu va retreure a la regidora popular que titllés de “covard” l’alcaldessa, la persona que representa de tots els malgratencs. Serra també va dir que el fet de retirar la bandera no era només per una qüestió d’identitat sinó per tot el que va passar l’1 d’octubre i pel fet d’haver posar en joc la democràcia.

Un cop acabat el ple, en què hi havia una forta presència policial, els regidors del PDeCAT van ser increpats pel carrer, i agredits verbalment i físicament, tal i com ha denunciat Neus Serra a través de les xarxes socials. Segons manifesta la portaveu del Govern de Malgrat, un “home molt home” la va colpejar per l’esquena i poc després es va trobar aquest grup de persones a la porta de casa, on la van continuar insultant a ella i a la seva família.

Per la seva banda, el PDeCAT de Malgrat ha emès un comunicat denunciant i condemnant “enèrgicament” aquests fets “tan greus”, ha agraït la feina feta per la Policia local i ha assenyalat que “la intolerància no pot tenir cabuda a la institució de tots els malgratencs”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per