dijous, 23 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un projecte europeu forma agents per combatre la pobresa energètica al Maresme

El curs de formació | Foto: D.B.

La comarca del Maresme comptarà per primera vegada amb professionals formades com a agents energètics, un perfil de suport ciutadà especialitzat en la identificació i gestió de la pobresa energètica. Es tracta d’una iniciativa desenvolupada a través del projecte europeu ASSIST, que proposa la creació d’una xarxa d’assessoria domiciliària per a l’abordatge simultani dels aspectes tècnics i socials relacionats amb aquesta problemàtica.

L’entitat encarregada de coordinar d’aquesta formació és l’associació Ecoserveis, a través d’un curs de 40 hores. En finalitzar la fase formativa, les professionals posaran en pràctica els coneixements adquirits per donar suport a la ciutadania. En aquest sentit, les agents les ajudaran a ampliar els seus coneixements i optimitzar els seus hàbits d’ús de l’energia. També els ensenyaran a millorar l’eficiència energètica de les seves llars. Es preveu que aquesta fase continuï fins el proper mes de desembre.

Aquesta acció ha estat possible gràcies a la col·laboració mútua entre Ecoserveis, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme en el marc del projecte ASSIST. Aquest projecte d’àmbit europeu, finançat a través del programa H2020, pretén ampliar el coneixement sobre la vulnerabilitat i la pobresa energètica a Europa, per facilitar el disseny de polítiques a tots els nivells, i també promou la participació directa dels usuaris dins el mercat energètic.

El consorci del projecte està integrat per onze organitzacions de sis països: Itàlia, Espanya, Regne Unit, Finlàndia, Polònia i Bèlgica; i una associació europea.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per