dimecres, 20 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Andrés Iniesta compra els terrenys de l’antiga Iveco-Pegaso de Mataró

Imatge: G.M.

L’empresa Maresyterey – propietat del futbolista blaugrana Andrés Iniesta – comprarà per 11,5 milions d’euros el sector de l’antiga Iveco-Pegaso de Mataró propietat fins ara de la societat mixta Porta Laietana, situat entre el TecnoCampus i l’estació de tren de Mataró. Actualment, aquestes finques que ocupen una superfície de més de 30.600 m2, estan ocupades majoritàriament per un gran aparcament públic provisional en superfície. Malgrat la seva ubicació en plena façana marítima, aquesta és una de les zones de la ciutat que més va acusar la crisi econòmica.

Segons informa el consistori mataroní, aquest acord entre privats portarà avantatges per a la ciutat en l’acompliment del Pla estratègic Mataró 2022 i del Pla estratègic del TecnoCampus. L’objectiu és dotar el municipi de més espai per a activitat econòmica per acollir més empreses, oficines i comerços, i que comportaria la creació de nous llocs de treball.

L’empresa compradora es compromet a doblar pràcticament el percentatge de sostre destinat a edificacions per a usos terciaris que passa del 16 al 30%, i a rebaixar del 84 al 70% el sostre destinat a residencial lliure. Aquesta operació, realitzada sense la necessitat de modificar el Pla General, segons informa el mateix consistori, és assumida com un compromís per part de Maresyterey que, en el moment de formalitzar el contracte de compra-venda, inclourà una garantia d’1,5 milions d’euros, que li serà retornada quan acabi les edificacions terciàries compromeses. Per la seva banda, la societat municipal PUMSA – propietària del 50 % de Porta Laietana – es compromet a presentar el projecte de reparcel·lació del sector en el termini de 5 mesos i, al seu torn, l’Ajuntament de Mataró s’ha compromès a tramitar la seva aprovació de manera immediata.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per