dilluns, 24 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arrenca la World Press Photo Barcelona 18

Ronaldo Schemidt, Premi World Press Photo

La Fundació Photographic Social Vision va presentar el passat divendres 27 d’abril el Certamen Internacional de Fotoperiodisme World Press Photo 2018, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

La roda de premsa va comptar amb la presència de Vicenç Villatoro, director del CCCB; Silvia Omedes, directora de la Fundació Photographic Social Vision i, aquest any, secretaria del jurat WPF; Babette Warendorf, responsable d’exhibicions i manager de WPF; Ronaldo Schemidt, autor de la fotografia de l’any; i Javier Arcenillas, fotògraf guanyador del tercer premi a la categoria de “Projectes a llarg termini”.

Javier Arenillas, tercer Pemi a ‘Projectes a llagr termini’

Durant l’acte, Vicenç Villatoro va posar de manifest l’objectivitat de la fotografia com a mitjà d’expressió i comunicació que s’hauria d’expressar en llibertat, i que els mateixos reporters van manifestar que, en general, treballen amb molta precarietat i amb una llibertat limitada a l’hora de publicar els seus treballs.

Per la seva part, Babette Warendorf va explicar el procés de selecció dels treballs. Va destacar el fet de que darrera les fotografies hi hagi la seva història i, també, que en aquesta edició, després dels 61 anys de WPF, s’ha optat per obrir un nou apartat, ja hi havia el de naturalesa però aquest any han decidit incorporar medi ambient.

Després de la roda de premsa els assistents van poder veure amb deteniment l’exposició guiats i acompanyats pels participants de la taula. La mostra, que ja esta oberta, es podrà visitar fins el proper 27 de maig.

Text: Carme Beltran Boix | Fotos: Vicens Tomàs

Àlbum de fotos

.

.

.

.

.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per