dilluns, 25 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella i Mataró impulsen l’smart tèxtil al Maresme

La presentació a Mataró | Foto: Aj. Mataró

El Centre Tecnològic Eurecat de Mataró ha acollit aquest dijous 3 de maig la presentació del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme que impulsarà l’smart tèxtil a la nostra comarca. El projecte, de prop de 2 milions d’euros, en el qual hi participen els ajuntaments de Calella i Mataró, Eurecat i la Fundació TecnoCampus , està subvencionat amb uns 952.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020.

Els PECT són projectes que persegueixen millorar la competitivitat d’un territori a través de les eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i amb força creixent i real en el territori. En el cas del PECT Mataró-Maresme, el sector que es vol impulsar és la innovació en el tèxtil, a Mataró; i la innovació amb l’esport, a Calella. Aquests projectes s’emmarquen dins de l’estratègia territorial de la Generalitat RIS3CAT d’aplicació de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització Intel·ligent a la realitat de Catalunya.

Malgrat el seu impuls des de Calella i Mataró, també es podran beneficiar d’aquest projecte les empreses del sector del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme i els ajuntaments d’Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premia de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

La presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el director general de negoci del centre tecnològic Eurecat, Miquel Rey.

Operacions del PECT Mataró-Maresme

Segons avancen fonts municipals, l’Ajuntament de Mataró rebrà una subvenció de 95.175,34 euros per coordinar el PECT Mataró-Maresme. Les operacions del PECT que rebran finançament dels fons europeus són:

Reimagine Textile: Estratègia compartida entre TecnoCampus i Eurecat. El TecnoCampus liderarà la part d’emprenedoria, mentre que Eurecat farà el mateix amb la part d’innovació i transferència tecnològica. Quant a les accions liderades per TecnoCampus, tenen com a objectiu final convertir Mataró en un pol de l’emprenedoria i la innovació en el tèxtil, i es duran a terme amb una subvenció de 246.614,83 euros dels fons FEDER. Quant al centre tecnològic Eurecat, rebrà una subvenció de 302.363,52 euros per tirar endavant accions com el desenvolupament d’una nova plataforma que englobi tots els serveis a la producció tèxtil de Catalunya; la creació d’un espai comú al Maresme entre indústria, nous emprenedors, món educatiu especialitzat i societat civil, i l’organització i difusió d’esdeveniments, avenços i innovacions en el sector.

Maresme Innova-Tech-Talent: Iniciativa per crear un ecosistema innovador a través del qual s’articulin iniciatives de transferència del coneixement tecnològic en l’àmbit de les indústries del disseny. L’objectiu d’aquesta operació desenvolupada per Eurecat i subvencionada amb 168.153,94 euros és aconseguir una tèxtil catalana més connectada, més intel•ligent i innovadora, mitjançant el desenvolupament d’actuacions que derivin en una solució global, en termes d’innovació, millora de processos interns i col•laboració entre indústria, tecnologia i disseny.

Sport City Lab: Operació impulsada per l’Ajuntament de Calella per convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions tèxtils en l’àmbit de l’esport. La iniciativa, subvencionada amb 139.550 euros, vol aprofitar el calendari de competicions esportives d’alt nivell i esdeveniments internacionals programades a Calella perquè el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport i es creï una reputació internacional com a “certified tester”, ja que es comptarà amb un gran valor afegit per als processos de recerca, verificació i homologació de l’R+D+I, com és la col•laboració del TecnoCampus, Eurecat i el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet de Mar.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per