dimarts, 19 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella instal·la la primera estació de recàrrega per a cotxes elèctrics

Foto: A.C.

Calella ha posat en marxa aquesta setmana un punt de càrrega per a cotxes elèctrics. Aquest punt, que permet la connexió de dos vehicles de manera simultània, es pot veure des de la carretera N-II ja que està situat a la part alta del carrer Sant Joan i davant del Mercat Municipal. Així, a partir d’ara, Calella ja apareix a les guies i mapes de municipis amb punts de càrrega elèctrica com Electromaps.

Segons informen fonts del consistori calellenc, els usuaris podran accedir a la xarxa de manera gratuïta al servei, però hauran de pagar la zona blava per estacionar el cotxe durant un màxim de dues hores en aquestes dues places que passaran a ser exclusives per a ús de vehicles elèctrics.

Per altra banda, per poder fer servir aquest punt de càrrega els usuaris hauran de tenir una targeta RFID que es pot sol·licitar a l’empresa Gestvia o disposar de la targeta expedida per qualsevol altre municipi adherit a l’Aliança de Municipis per a la Interoperabilitat. La instal·lació, que ha tingut un cost de 15.000 euros més IVA, ha estat parcialment subvencionada per l’Institut Català d’Energia dins del Pla d’Acció per al Desplegament d’Infraestructures de Recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC 2016-2017).

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per