dimarts, 26 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Característiques de l’espai-mort

.

L’espai-mort (lloc on segueix la vida després de la mort) ha estat imaginat des de sempre. I hi ha certes imaginacions que fan autèntica basarda. També hi ha d’altres bucòliques i tendres. I darrerament hi ha imaginacions que ens aboquen a dimensions desconegudes on tot esdevé energia harmònica i sensacions suaus i fugisseres i transformacions en vibracions que dansen al ritme d’una unitat superior. Vaja, fantasia del més alt nivell amb la que s’acullen tantes possibilitats que sembla impossible aventurar-se a concretar. Doncs cal concretar, però dins d’un ordre i dins d’una coherència lògica.

Quan plantejo la possibilitat d’un espai-mort estic referint-me a un espai on els individus accedeixen sense perdre la seva personalitat, les seves experiències i, fins i tot, llurs propis cossos.

.

Cal tenir en compte que no perdre les experiències, per exemple, no està vinculat exclusivament als records car el matxambrat de sensacions que configuren les experiències també té vincles molt forts amb captacions com els coneixements o les expectatives. I cal també tenir en compte que la morfologia corporal de cada individu proporciona una particular forma de captar la realitat que contribueix a construir la personalitat.

Així doncs, l’espai-mort que plantejo ha d’esdevenir una continuació del nostre trajecte vital, conservant les característiques pròpies que determinen la nostra individualitat. Certament sorgeixen molts de dubtes, com, per exemple, saber quina forma estètica presentarà el nostre cos, és a dir: si morim vells, aterrarem a l’espai-mort amb el nostre cos vell?… doncs probablement sí. Tanmateix l’estètica, ho sabem per experiència, es modelable.

Una característica de l’espai-mort que ens aculli és la presència de les mateixes dimensions que existeixen a la vida perquè altrament no fóra possible l’adaptació.

.

Podria continuar explicant la possibilitat que a l’individu li apareguin nous sentits o definint aspectes de les noves dimensions que ens amaren més enllà de les quatre dimensions convencionals però ho deixaré per a propers articles per plantejar ara una qüestió que em sembla prou potent: arribarà tothom a l’espai-mort? Potser no hi arribarà tothom.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per