dilluns, 24 de juny de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Circuits electrònics impresos en 3D sobre la pell

.

Segons investigadors de la Universitat de Minnesota, una impressora 3D personalitzada i de baix cost ha servit per imprimir electrònica al damunt d’una mà. L’estudi l’han publicat a la revista ‘Advanced Materials‘.

Amb la mateixa tècnica també han pogut imprimir, amb èxit, cèl·lules biològiques en la ferida de la pell d’un ratolí; fet que obre les portes a nous tractaments mèdics per a poder cicatritzar ferides i a poder imprimir directament empelts per a trastorns de la pell.

L’exèrcit s’ha afanyat a trobar aplicacions per al camp de batalla on, mitjançant la impressió de sensors temporals als soldats, els podria permetre detectar agents químics o aplicar multicapes per obtenir propietats de cel·les fotovoltaiques per poder carregar components electrònics.

.

Aquesta tècnica d’impressió en 3D aporta una altra característica única, ni més ni menys la utilització d’una tinta especialitzada feta amb flocs de plata que poden curar i permetre conductivitat a temperatura ambient. Així ho explica Michael McAlpine, autor principal de l’estudi i professor associat d’enginyeria mecànica de la Universitat de Minnesota Benjamin Mayhugh:

“Estem entusiasmats amb el potencial d’aquesta nova tecnologia d’impressió 3D que utilitza una impressora portàtil i lleugera que costa menys de 400 dòlars. Imaginem que un soldat podria treure aquesta impressora d’una motxilla i imprimir un sensor químic o altres productes electrònics que es necessitin, directament al damunt de la pell. Seria com una “navalla Suïssa” del futur amb tot el que necessiten … un tot en un“.

Per retirar els components electrònics impresos en 3D al damunt de la pell, només cal extreure-ho amb unes pinces o netejar-lo amb aigua.

Article: Vicenç Llobet

Imatge: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per