dilluns, 18 de març de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Creu de Sant Jordi per al calellenc Santiago Marrè

Santiago Marré

El president honorífic de Foto-Film Calella, Santiago Marré, rebrà la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a l’incalculable valor de la seva tasca de creació, recerca, conservació i divulgació d’imatges cinematogràfiques històriques, de gran interès per al patrimoni audiovisual de Catalunya. En una entrevista a Ràdio Calella TV, Marré ha dit que voldria que el seu treball de recopilació de documents històrics fossin divulgats i exposats a Calella.

El calellenc ha explicat també que la seva passió pel cinema històric va néixer a partir de la descoberta d’un projector del sistema amateur Pathé Baby, amb el qual va començar a recuperar cinema amateur familiar. Marré espera que el seu treball tingui continuïtat i, en aquest sentit, ofereix els documents que conserva a casa i a la seu de Foto-Film Calella perquè siguin exposats al públic.

Santiago Marrè, que en l’actualitat s’encarrega d’organitzar les Trobades Internacionals de Cinema 9,5 i el Mercat del Col·leccionista, ha revelat que l’ex conseller de Cultura Lluís Gordi li va comunicar fa uns mesos que el Govern volia concedir-li la Creu de Sant Jordi, que finalment es va aprovar ahir amb la consellera Laura Borràs al capdavant de Cultura.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per