diumenge, 26 de maig de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El ciutadà del món

.

Segons el meu punt de vista, descriure algunes característiques del nou tipus d’home en aquesta nova humanitat de l’Era d’Aquari i que jo anomeno com a ciutadà del món.

Ell és conscient que tot procedeix de la Unitat i tot retorna a aquesta mateixa Unitat (Vida Una, Déu, Absolut). Ha abandonat o intenta fer desaparèixer tots els condicionaments : religiosos, polítics, socials, etc. per poder-se trobar a si mateix i conèixer la seva divina Realitat.

Imatge: Arxiu

Aquest món és per ell un camp de proves per assolir el seu auto-coneixement i poder descobrir altres mons superiors. Intenta que el seu exemple serveixi per donar llum al seu entorn; comprèn que ha de deixar de viure en la separativitat que ens fa creure que som diferents, quan realment les diferències només son externes i que estem constituïts de la mateixa essència divina, que tots procedim de la mateixa i eterna Font.

Per aquest individu la personalitat o vestidura externa ha de ser simplement un instrument del Jo Superior o l’entitat espiritual que ell és realment. Que no existeix ni superior ni inferior en el sentit egocèntric o personal de la paraula, sinó una igualtat constituïda per una energia divina existent en totes les coses.

Per ell les ideologies de la ment inferior és el que ens ha portat fins aquest caos actual, i aniran desapareixent al desenvolupar-se una nova mentalitat unitària, fraternal i espiritual, on regnarà un ordre social encara mai vist en la història de la humanitat. El ciutadà del món no és racista,i vol formar un nucli de la Fraternitat Universal sense distinció de raça, credo, sexe, casta o color. Aquest precisament és el primer objectiu pel qual es va fundar la Societat Teosòfica.

Stephen Hawking

Ell comprèn que estem integrats en un procès imparable, inevitable, inexorable, sempre ascendent, del qual la majoria encara no en som del tot conscients, perquè la nostra minsa capacitat mental encara no està connectada en la potent energia còsmica que fa moure i transforma totes les coses. No es deixa enlluernar ni enganyar per la societat consumista i temporal, aprenent a viure només amb allò necessari. Reconeix els seus defectes i els vol superar amb paciència, acceptació i humilitat. Comprèn que allò bàsic és oblidar-se de si mateix per servir a la humanitat, i que a mesura que vagi assolint la impersonalitat s’anirà unificant amb tot l’univers.

I coincideix amb el pensament del desaparegut científic Stephen Hawking, qui va dir que un dels objectius de la futura humanitat està en el Cosmos, és a dir, començar a conèixer el nostre propi sistema solar i els éssers humans que allà hi puguin habitar.

Article: Jacint Espel

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per