dissabte, 20 de abril de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El cotxe fantàstic

.

El cotxe fantàstic‘, aquella sèrie dels anys 80 on un cotxe robòtic anava al seu aire. Independentment de la discutible qualitat d’aquesta sèrie, el que és ben cert és que va instal·lar-se en l’imaginari d’un gran public, el qual va veure en aquesta proposta quelcom més fatxendós que no pas viable. Passats els anys, els cotxes fantàstics són una realitat.

Avui en dia amb el nostre mòbil o amb un rellotge intel·ligent, com succeeix amb el comandament que apareix a la sèrie, podem ordenar a un cotxe que vingui ell tot sol. I el cotxe ens localitza i arriba. I, a més a més, amb la intel·ligència artificial, tot fent ús d’assistents com Cortana, Alexa, Siri o Bixby, el cotxe parla i podem mantenir una conversa amb ell, amb acudits i tot.

.

També el cotxe d’avui en dia condueix tot sol i, amb l’ajut del GPS, decideix les rutes més ràpides i és capaç d’esquivar embussos i retencions. Però, per si tot això fos poc, el cotxe d’avui en dia va més enllà de les habilitats del cotxe de la sèrie: amb la irrupció del Internet de les coses, controla els electrodomèstics de casa i les persianes i les portes i els llums… Fins i tot, a banda d’avisar-nos de l’estat dels nivells del cotxe, ens diu que necessitem de menjar, connectant-se amb la nevera.

.

Però si tenim en compte que Internet s’incorpora de ple als nostres cotxes, aleshores les possibilitats per a convertir l’experiència de conduir en quelcom fantàstic es multipliquen. Així, per exemple, fa poc hem sabut que Google ofereix l’opció de que una aplicació d’assistència faci encàrrecs per telèfon. De manera que mentre conduïm podem encarregar una pizza i, si és necessari, un giny robòtic ens la recollirà i ens la portarà al cotxe (posem per cas: el nostre dron de confiança) Ho veieu tot plegat massa fantàstic? Doncs és el que tenim. Ara toca gaudir-ho com millor aprenguem a fer-ho.

Article: Albert Cebrián

Imatges: YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per