El Maresme acollirà al juny una trobada de vaixells històrics i centenaris | Diari Maresme viagra online uk propranolol buy online levitra generic buying finasteride in canada buy hydrochlorothiazide 25 mg
dimarts, 22 de gener de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El Maresme acollirà al juny una trobada de vaixells històrics i centenaris

El Santa Eulàlia

El Museu Marítim de Barcelona va acollir la setmana passada la presentació del festival marítim Maresmar-Trobada de Centenaris 2018, que es farà a Arenys de Mar i en aigües del Maresme entre 8 i el 10 del proper mes de juny. El Maresmar és una trobada d’embarcacions centenàries i històriques que organitza l’empresa arenyenca Varador 2000 en la qual hi participaran una vintena de vaixells encapçalats pel Santa Eulàlia – buc insígnia del Museu Marítim de Barcelona – i el Sirius, que aquest any compleixen 100 anys i encara naveguen. També hi participaran altres vaixells històrics com el Sant Ramon, el Far Barcelona, el Bon Temps i La Courtisane, entre molts d’altres.

Durant la presentació, el director general de Varador 2000, Xiqui Mas, va explicar el Maresmar persegueix un objectiu triple: “promoure l’economia i el turisme del Maresme i els seus municipis, difondre la cultura i el patrimoni marítim, i divulgar els oficis relacionats amb el mar”. Segons Mas, “l’objectiu més important de la trobada és convertir-la en un reclam turístic de primer ordre”. El Maresmar també pretén divulgar els oficis relacionats amb el mar.

El Sirius

La trobada compta amb el suport del Museu Marítim de Barcelona, la Facultat de Nàutica, Ports de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme, diversos ajuntaments de la comarca encapçalats pel d’Arenys de Mar, i altres institucions, entitats i associacions, així com diversos patrocinadors privats.

Programa d’activitats

El Far Barcelona

El Maresmar, Trobada de Centenaris 2018 planteja, com el seu nom indica, una trobada d’embarcacions centenàries i històriques al Maresme durant el segon cap de setmana de juny de 2018. El públic visitant podrà contemplar i visitar els vaixells així com les zones habilitades per als diferents ens col·laboradors, industrials i espai fòrum. El programa d’activitats també inclou una Travessa a la Costa del Maresme, en la que participarà tota la flota històrica i tota la flota popular que s’hi vulgui afegir (particulars i clubs nàutics). També, al port d’Arenys de Mar també es desenvoluparan durant el Maresmar un munt d’activitats paral·leles durant el Maresmar: exposicions fotogràfiques, conferències, taules rodones, xerrades i activitats per a la mainada, entre d’altres.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per